[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 26. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pet mesnih odbora Demokratske stranke Srbije kolektivno napuštaju ovu partiju

Puč u Deliskom Visu

Povod je neuvažavanje zahteva mesnih odbora sa područja buduće opštine Palilula da njihov kandidat za predsednika opštine bude Dragan Perić

Pet mesnih odbora Demokratske stranke Srbije najavilo je kolektivno napušatanje ove partije, jer su prema njihovim navodima ovdašnji lideri DSS Slobodan Adžić i Milan Lapčević uzurpirali političke i stranačke funkcije.

Pet najjačih mesnih odbora, Deliski Vis, Palilula, Bubanj, Crvena Zvezda i Suvi Do zatražiće od Vojislava Koštunice kolektivno iščlanjenje iz stranke. Već smo prikupili stotinak potpisa naših članova koji su podržali ovu inicijativu - kaže Vlada Stanić, predsednik MO DSS Deliski Vis.

Povod za ovako radikalnu odluku je, kako navodi Stanić, što Adžić i Lapčević nisu prihvatili njihov predlog da kandidat za predsednika opštine Palilula bude Dragan Perić.

"Preizborni scenario"

Slobodan Adžić demantuje optužbe o uzurpaciji vlasti i navodi da je reč o "već viđenom scenariju čija će pozadina uskoro biti jasna". Ovakav stav podržao je i Milan Lapčević, navodeći da nije bilo samovolje ni prilikom određivanja kandidata za predsednika opštine, jer su ovu odluku doneli gradski i opštinski odbor.

- Oni nisu uvažili zahtev mesnih odbora sa područja buduće opštine Palilula, već je za kandidata određen Milan Lapčević, sadašnji načelnik Nišavskog okruga. Ovo je još jedan vid uzurpacije vlasti, jer se Lapčević uplašio da će zbog klimave pozicije Republičke vlade izgubiti funkciju pa je imenovanjem za predsednika opštine hteo da se obezbedi. Stav prema njegovoj kandidaturi pokazali smo kada smo ga najurili iz naše mesne kancelarije kada je pokušao da agituje za svoj izbor - kaže Stanić.

Stanić je najavio da će sazvati zbog građana mesne kancelarije Deliski Vis i pozvati gradske čelnike, uključujući i Lapčevića i Adžića da polože račun o svom četvorogodišnjem radu, s obzirom na to da veliki broj komunalnih problema u ovom naselju još nije rešen.

D. Kocić


vesti po rubrikama

^Niš

15:34h

Pet mesnih odbora DSS napuštaju ovu partiju

15:40h

Prezentacija ponuđača za tretman komunalnog otpada

15:46h

U selu Hum obnavljaju manastir Preobraženja Gospodnjeg

15:51h

Najviše boli nezaposlenost

      


FastCounter by LinkExchange