[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 26. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predstavljeni novi udžbenici za osnovce

Leteći konj Niko u engleskom za prvake

BEOGRAD - Izdavačka kuća Klett Beograd predstavila je juče u Britanskom savetu udžbenike iz engleskog jezika za prvi i drugi razred osnovne škole i radni udžbenik iz matematike za prvake. Udžbenici iz engleskog pripremljeni su na osnovu ekskluzivnog ugovora sa Kembridž Juniversiti presom iz Velike Britanije i u saradnji domaćih i autora iz Kembiridža, tako da su udžbenici posebno prilagođeni nastavnim programima Ministarstva prosvete i platežnoj sposobnosti porodica u Srbiji - rečeno je u razgovoru sa novinarima.

Udžbenički komplet engleskog za prvake košta 325 dinara, a za drugi razred 335. Za matematiku su pripremljena dva udžbenika sa radnom sveskom, za prvo i drugo polugodište, po ceni od 159 dinara za svaku knjigu. U Kletti su napravljeni i priručnici za nastavnike koji koštaju 95 dinara.

Prema rečima koautorke domaćeg izdanja Slavice Miladinović Lazarević, profesorke engleskog u OŠ "Filip Kljajić Fića", udžbenici su prilagođeni uzrastu od šest i sedam godina, a njihova prednost je i u tome što vešto kombinuje naučeno sa novim lekcijama, uz akcenat na ponavljanje. Ima i dosta igara u kojima se podstiče takmičarski duh i puno pesmica. U svakoj lekciji se pojavljuje Niko, magični konj sa krilima, koji služi za podsticanje dečje mašte.

Pored predstavljenih udžbenika Klett će od 1. septembra početi i štampanje časopisa "Nacionalna geografija za decu" u kome će 70 odsto sadržaja biti prevedeno iz originalnog izdanja, a 30 odsto će pripremati naši đaci. Po rečima izvršne direktorke Izdavačke kuće Klett Beograd Gordane Knežević Orlić u njihovom planu je i izdavanje udžbenika i rečnika za nemački jezik.

O. N.


vesti po rubrikama

^društvo

16:17h

Suđenje za Ovčaru danas

16:25h

Telo Zorana Tomića nađeno u masovnoj grobnici na Kosovu

16:33h

Alpinisti kod Tadića pre pohoda na Himalaje

16:40h

Neizvesno ko će kupiti Ce market

16:49h

Radnici "Jugoremedije" štrajkuju glađu

16:55h

Sprovođenje Strategije za integraciju Roma u SCG

17:07h

Predstavljeni novi udžbenici za osnovce

17:15h

EU finansira obrazovanje

17:24h

Oblak kancerogenih gasova nad Pančevom

17:36h

Novi talas sindikalnog nezadovoljstva zbog potpisivanja protokola

17:42h

Direktor izbrisan iz registra suda

 


     


FastCounter by LinkExchange