[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 26. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radnici "Jugoremedije" štrajkuju glađu

ZRENJANIN - U prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije, tokom jučerašnjeg dana nalazilo se osamnaest, od 26 otpuštenih radnika zrenjaninske Fabrike lekova "Jugoremedija". Oni su, zbog raskida ugovora o radu, koje im je uručio prim. dr Aleksandar Radovanović, generalni direktor ove farmaceutske industrije i u znak solidarnosti sa uhapšenim kolegom Stevanom Đurišićem, stupili u štrajk glađu.

Istovremeno, kako je saopštila radnica Zora Vujaković, 156 zaposlenih, koji se ne slažu sa aktuelnim rukovodstvom, nastavilo je da štrajkuje u fabričkoj menzi. S druge strane, direktor Radovanović tvrdi da je u menzi 96 od 112 štrajkača, kao i da su svi radnici, obuhvaćeni minimumom procesa rada i juče ujutro bili na svojim radnim mestima. On je poručio bivšim radnicima, okupljenim u prostorijama Samostalnosg sindikata, da štrajkom glađu neće postići ništa, uz napomenu da se ni on nije odlučio na takav potez 20. maja, kada mu je zabranjen ulazak u fabriku.

- Najvažnije je da se proizvodnja u "Jugoremediji" odvija nesmetano i da su juče veledrogerijama i isporučeni lekovi u ukupnoj vrednosti od 70 miliona dinara - kazao je Radovanović.

Borislav Todić, jedan od štrajkača, optužio je rukovodstvo da se isporuka robe iz magacina odvija nekontrolisano, da medikamenti odlaze u nepoznatom pravcu i bez putnih naloga.

Radnici "Jugoremedije" maja ove godine stupili su u generalni štrajk, zahtevajući da se poništi privatizacija i dokapitalizacija, posle koje je makedonska kompanija "Jaka 80" iz Radoviša postala većinski vlasnik ove fabrike.

K. S.


vesti po rubrikama

^društvo

16:17h

Suđenje za Ovčaru danas

16:25h

Telo Zorana Tomića nađeno u masovnoj grobnici na Kosovu

16:33h

Alpinisti kod Tadića pre pohoda na Himalaje

16:40h

Neizvesno ko će kupiti Ce market

16:49h

Radnici "Jugoremedije" štrajkuju glađu

16:55h

Sprovođenje Strategije za integraciju Roma u SCG

17:07h

Predstavljeni novi udžbenici za osnovce

17:15h

EU finansira obrazovanje

17:24h

Oblak kancerogenih gasova nad Pančevom

17:36h

Novi talas sindikalnog nezadovoljstva zbog potpisivanja protokola

17:42h

Direktor izbrisan iz registra suda

 


     


FastCounter by LinkExchange