[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 26. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Telo Zorana Tomića nađeno

u masovnoj grobnici na Kosovu

BUJANOVAC - Na seoskom groblju u Lopardincu, opština Bujanovac, juče su sahranjeni posmrtni ostaci Zorana Tomića (34), žrtve kidnapovanja albanskih ekstremista. Njegovo telo je pronađeno, kako saznajemo iz kancelarije Međunarodnog komiteta crvenog krsta u Bujanovcu, u jednoj od masovnih grobnica na prostoru Kosova i Metohije.

Tomić je 12. avgusta 2000. godine nestao u selu Odanovce, u opštini Kosovska Kamenica, zajedno sa bratom od tetke Goranom Stankovićem iz Domorovca, opština Gnjilane, kod koga je bio u gostima. Poslednji put su viđeni ispred benzinske pumpe u Odanovcu, čiji je vlasnik albanske nacionalnosti, gde su po gorivo došli traktorom.

Predaja 40 tela Albanaca iz Srbije

MERDARE - Posmrtni ostaci tela oko 40 kosovskih Albanaca, ekshumirana u Batajnici, danas će kod Merdara biti predata predstavnicima UNMIK-a, rečeno je agenciji Beta u Koordinacionom centru za Kosovo. Posmrtni ostaci će, po predaji UNMIK-u, biti prebačena na Institut za obdukciju u Orahovcu, gde će proveru identifikacije izvršiti UNMIK-ovi eksperti za sudsku medicinu, a zatim će biti predata porodicama. Radi se o telima Albanaca ubijenih tokom ratnih dejstava na Kosovu 1999. godine i potiču sa različitih lokacija.

Proteklih godina rodbina i porodica - otac Stojko, majka Stana, supruga Radica, sedmogodišnja ćerka Jovana i četvorogodišnji sin Milan, nadali su se da će se Zoran Tomić pojaviti iz zarobljeništva, ali je sve nade pobio izveštaj centra za identifikaciju ICNP, laboratorije u Tuzli, odakle je stigla potvrda da je jedno od tela nađenih u masovnoj grobnici na Kosovu upravo on. Posmrtne ostatke je rodbina preuzela iz Instituta za sudsku medicinu u Nišu, gde ih je dopremio UNMIK.

O sudbini kidnapovanog Gorana Stankovića još se ništa ne zna ali se, prema nekim nezvaničnim informacijama, pretpostavlja da su i njega ubili albanski ekstremisti.

S. Majdak


vesti po rubrikama

^društvo

16:17h

Suđenje za Ovčaru danas

16:25h

Telo Zorana Tomića nađeno u masovnoj grobnici na Kosovu

16:33h

Alpinisti kod Tadića pre pohoda na Himalaje

16:40h

Neizvesno ko će kupiti Ce market

16:49h

Radnici "Jugoremedije" štrajkuju glađu

16:55h

Sprovođenje Strategije za integraciju Roma u SCG

17:07h

Predstavljeni novi udžbenici za osnovce

17:15h

EU finansira obrazovanje

17:24h

Oblak kancerogenih gasova nad Pančevom

17:36h

Novi talas sindikalnog nezadovoljstva zbog potpisivanja protokola

17:42h

Direktor izbrisan iz registra suda

 


     


FastCounter by LinkExchange