[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 26. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nastavak pretresa za ratni zločin zavisi od zdravlja optuženog

Suđenje za Ovčaru nastavlja se danas

Psihijatar procenio da optuženi Predrag Dragović nije sposoban da prati proces. Dragović izjavio da je dobro i da ga samo odlaganje može opteretiti

BEOGRAD - Suđenje za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara juče je odloženo pred većem posebnog odeljenja Okružnog suda zbog izveštaja lekara KPD "Bolnica" u Beogradu u kome je navedeno da optuženi Predrag Dragović nije psihički sposoban da prati suđenje. Iako je Dragović juče pred sudom izjavio da se oseća dobro i da je sposoban da prati glavni pretres, predsednik veća Vesko Krstajić odložio je nastavak suđenja za danas.

- Osećam se potpuno sposoban da pratim suđenje, a jedino opterećenje predstavljaće mi ponovno odlaganje. Meni je sigurno u interesu da se suđenje nastavi - rekao je Dragović.

Opalo interesovanje za suđenje

Za razliku od prethodnih suđenja za zločin na Ovčari, juče je bilo znatno manje interesovanja kako među predstavnicima medija iz Hrvatske tako i među članovima porodica ubijenih. Sala za publiku juče je bila gotovo prazna, a prisutno je bilo četvoro ljudi u crnini.

Sudija Krstajić je naložio ponovni lekarski pregled Dragovića, a nastavak glavnog pretresa odložio je za danas, ukoliko psihijatar u međuvremenu proceni da je Dragović sposoban da ga prati.

Pred Specijalnim sudom sudi se grupi od sedamnaest optuženih za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara, kod Vukovara kada su ubijena 192 hrvatska ratna zarobljenika. Sud je juče trebalo da sasluša svedoke Spasoja Petkovića i Božu Latinovića, kao i nekoliko svedoka iz Hrvatske.

Suđenje je počelo 9. marta ove godine, a svih 17 optuženih je poreklo krivicu za ubistvo skoro 192 hrvatska ratna zarobljenika u novembru 1991. godine. Na osnovu optužnice, koja je podignuta 24. maja ove godine, od 29. jula na optuženičkoj klupi nalazi se još 11 optuženih.

M. D. Radulović


vesti po rubrikama

^društvo

16:17h

Suđenje za Ovčaru danas

16:25h

Telo Zorana Tomića nađeno u masovnoj grobnici na Kosovu

16:33h

Alpinisti kod Tadića pre pohoda na Himalaje

16:40h

Neizvesno ko će kupiti Ce market

16:49h

Radnici "Jugoremedije" štrajkuju glađu

16:55h

Sprovođenje Strategije za integraciju Roma u SCG

17:07h

Predstavljeni novi udžbenici za osnovce

17:15h

EU finansira obrazovanje

17:24h

Oblak kancerogenih gasova nad Pančevom

17:36h

Novi talas sindikalnog nezadovoljstva zbog potpisivanja protokola

17:42h

Direktor izbrisan iz registra suda

 


     


FastCounter by LinkExchange