[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 23. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Građani predaju nepotpune zahteve

NOVI SAD - Postupak legalizacije u Novom Sadu teče veoma sporo, a dosad je od 20.845 pristiglih zahteva, ugovor potpisalo samo 55 bespravnih graditelja. U Sekretarijatu za urbanizam kažu da proces legalizacije usporava veliki broj nepotpunih zahteva (takvih je 95 odsto od ukupnog broja podnetih zahteva) i činjenica da su Gradu potrebna velika sredstva za otkup građevinskog zemljišta na kojem treba izgraditi neophodnu komunalnu infrastrukturu.

- Najviše onih koji su podneli nepotpunu dokumentaciju misle da ih više niko neće dirati, ili čekaju promenu važećih cena legalizacije. Zbog toga u našem sekretarijatu stoji ogroman broj nepotpunih prijava, mada su podnosioci blagovremeno obavešteni o nedostatku. Oni se, međutim, oglušuju o to i takve moram upozoriti da će njihovi zahtevi za legalizaciju biti definitivno odbačeni, ukoliko ne kompletiraju dokumentaciju - izjavio je gradski sekretar za urbanizam Zlatibor Paunov.

Prema njegovim rečima, u najvećem broju slučajeva nisu priloženi dokazi o pravu svojine, kopija plana i geodetski snimak. Neki bespravni graditelji međutim nisu ni mogli da podnesu dokaz o pravu svojine, jer su im objekti izgrađeni na gradskom građevinskom zemljištu.

- Za otkup tog zemljišta Zavodu za izgradnju grada treba oko 30 miliona evra, ili čitav jednogodišnji budžet. Zavod za izgradnju grada će do kraja godine zato pripremiti srednjoročni program sanacije u kojem će se naći i plan ulaganja u komunalnu infrastrukturu - kaže pomoćnik direktora ZIG-a, Jovan Stošić.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:21h

Bračni par Stojanović iz Novog Kneževca ostao bez posla u AD "Mlinu"

15:30h

JKP "Čistoća" teško naplaćuje svoje usluge

15:36h

Građani predaju nepotpune zahteve

 


     


FastCounter by LinkExchange