[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 23. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


JKP "Čistoća" teško naplaćuje svoje usluge

Dug za odnošenje smeća

oko 35 miliona dinara

SOMBOR - Kupci i korisnici usluga iznošenja smeća duguju somborskom preduzeću JKP "Čistoća" više od 50 miliona dinara. Velika preduzeća duguju oko 25 miliona dinara, male privatne zanatske i trgovinske radnje oko 5 miliona, građani 15 i ostali korisnici i kupci oko 8 miliona dinara. Kada se od te sume odbiju sporna potraživanja po završnom računu iz 2003. godine, ukupna dugovanja ovom preduzeću su oko 35 miliona dinara.

- Naše procene su da, uz velike napore, možemo naplatiti dvadesetak miliona dinara. Mi stalno ističemo problem naplate dugovanja. S obzirom na to da smo svesni stanja u kojem se nalazi somborska privreda, nastojimo da dužnicima u privredi izađemo u susret kroz evidentiranje smanjenih površina. Trudimo se da jedan deo kamata otpišemo i sa nekoliko firmi napravili smo sporazume i problem pokušavamo da rešavamo vansudskim poravnanjima - kaže Andrija Penzeš, direktor JKP "Čistoća".

Penzeš ističe da se slično postupa i prema građanima koji ne plaćaju redovno račune. Prema njegovim rečima, uz opomene za izmirenje dugova, građanima se nudi mogućnost da svoje neizmirene obaveze isplate odloženo, odnosno na rate.

- Većina dužnika razmišlja da sto-dvesta dinara i nije neka suma. Međutim, takvim razmišljanjem se i došlo do ovolikog duga. Ima dosta i onih koji kažu da nemaju smeće i da zato neće da plaćaju račune. Mi poštujemo opštinsku odluku po kojoj smo dužni da dođemo do kuća, pa ako ima smeća odnećemo, a ako nema, idemo dalje. Građani moraju da shvate da se i sam naš dolazak, bez obzira na to ima li smeća ili ne, mora platiti - naglašava Penzeš.

S. P. D.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:21h

Bračni par Stojanović iz Novog Kneževca ostao bez posla u AD "Mlinu"

15:30h

JKP "Čistoća" teško naplaćuje svoje usluge

15:36h

Građani predaju nepotpune zahteve

 


     


FastCounter by LinkExchange