[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 23. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bračni par Stojanović iz Novog Kneževca ostao bez posla u AD "Mlinu"

Kaznili ih jer su odbili da lažu

Stojanovići se za pomoć obraćali raznim institucijama, ministarstvima i političarima, ali su uvek dobijali odgovor da im je molba u proceduri

NOVI KNEŽEVAC - Smiljana i Zoran Stojanović, bračni par iz Novog Kneževca, ni po čemu se do 2000. godine nije izdvajao od prosečnih, čak, srećnih srpskih porodica. Umesto da im dugoočekivana petooktobarska smena vlasti donese boljitak i olakšanje, njihov hod po mukama počinje upravo te 2000. godine, kada su pored gubitka posla postali i žrtve stalnih pritisaka i progona od strane SUP-a.

Ovaj bračni par bio je zaposlen u novokneževačkom AD "Mlinu", firmi koja je oduvek bila uspešna, a u kojoj je oktobra 2000. takođe došlo do smene rukovodstva. Smiljana je radila kao tehnolog, a Zoran kao komercijalista i nije izgledalo da će smena rukovodstva uticati na njihov posao i život u opšte.

Međutim, nakon dolaska novog direktora na čelo fabrike došlo je i do otpuštanja nekih radnika, kojima je rečeno da su tehnološki višak. Među onima koji su tada ostali bez posla bila je i pravnica ovog preduzeća, Gordana Sekulović.

Uticajna kuma

- Sekulovićeva ima veoma uticajnu kumu, Aleksandru Kecman, koja radi u SUP-u Kikinda. Kada je dobila otkaz na poslu, novo rukovodstvo je počelo da dobija pretnje. Tada se pojavila i anonimna prijava kikindskom MUP-u, za koju se veruje da je lažna i da ju je sačinila Gordana Sekulović i ubrzo je počela istraga protiv nove uprave firme kojoj se priključio i predsednik Skupštine opštine Novi Kneževac, Miodrag Prkčin. U jednom trenutku u firmi je bilo čak pet inspekcija.

Dokumentacije firme je odnošena i vraćana nekoliko puta, neki papiri su nestali, ali se direktorki Danici Todorov, finansijskom direktoru Vesni Malbaški, komercijalnom direktoru Ivanu Malbaškom i pomoćniku direktora Dušanu Perkučinu, nije našla zloupotreba položaja (ali su ipak za vreme akcije "Sablja" čak i pritvarani) - kaže Zoran Stojanović.

On, takođe, naglašava da su tada Smiljana i on počeli da trpe razne pritiske jer nisu hteli da učestvuju u lažiranju dokaza protiv svojih novih rukovodilaca. Prema Stojanovićevim rečima, njemu je čak nestao zdravstveni karton u novokneževačkoj bolnici u kojoj je direktor Vlastimir Selaković, muž otpuštene Gordane Selaković.

Pomoć ne stiže

- Obraćali smo se za pomoć raznim institucijama, ministarstvima, političarima i uglavnom dobijali šablonske odgovore da su naši zahtevi i molbe "upućeni u proceduru" ili "pokrenuta je istraga" i slično. Vrhunac neprofesionalnosti je bilo pismo, odnosno odgovor pukovnika Dragana Furdulovića, nekadašnjeg načelnika službe generalnog inspektorata Ministarstva unutrašnjih poslova, kome smo se obratili za pomoć.

Pukovnik Furdulovića je odgovorio da je obaviio istragu i da su "sve radnje preduzimane uz konsultaciju sa sudijama Okružnog suda u Kikindi". Međutim, u Kikindi ne postoji Okružni sud! Za Kikindu je nadležan Okružni sud u Zrenjaninu - ističe Stojanović i dodaje da veruje da je pravda dostižna i da ne treba da budu kažnjeni jer su odbili da lažiraju dokaze.

V. Kostadinov


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:21h

Bračni par Stojanović iz Novog Kneževca ostao bez posla u AD "Mlinu"

15:30h

JKP "Čistoća" teško naplaćuje svoje usluge

15:36h

Građani predaju nepotpune zahteve

 


     


FastCounter by LinkExchange