[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 23. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Podmetnut požar u Jevrejskom društvenom centru u Parizu

Markerom ispisane antisemitske poruke

Na zgradi piše "Bez Jevreja, bili bismo sretni" i "Svet bi bio čistiji kad više ne bi bilo Jevreja" sa mnogo pravopisnih grešaka

PARIZ - Jevrejski društveni centar uništen je u podmetnutom požaru u centralnom delu Pariza, ali srećom nema žrtava, saopštile su juče gradske vlasti. Isti izvor navodi da je u prostorije, smeštene u prizemlju zgrade u istočnoj četvrti Pariza, požar podmetnut juče oko četiri sata ujutro, a antisemitske poruke ispisane su markerom.

Francuski predsednik Žak Širak ubrzo je osudio napad i izrazio solidarnost sa Jevrejskom zajednicom u Francuskoj, navodi se u saopštenju iz Jelisejske palate. Požar je brzo lokalizovan, tako da zgrada nije evakuisana, saopštila je policija.

Pariski gradonačelnik Bertran Delano, koji je posetio mesto požara, rekao je, da je zgrožen i užasnut, dodajući da su "nacistički i antisemitski natpisi koji nagrđuju centar prosto nepodnošljivi". Policija je saopštila da se na zgradi između ostalog moglo pročitati "Bez Jevreja, bili bismo sretni" i "Svet bi bio čistiji kad više ne bi bilo Jevreja", dodajući da je to pisao neko ko nije baš pismen, jer ima mnogo pravopisnih grešaka.

Šef pariske policije Žan-Pol Prust rekao je da će policija pronaći odgovorne i izvesti ih pred lice pravde, ocenjujući ovaj napad kao "potpuno neprihvatljiv zločinački čin". On je dodao da je sreća da su vatrogasci brzo intervenisali, jer je moglo da bude žrtava, prenosi Srna.


vesti po rubrikama

^svet

17:26h

Podmetnut požar u Jevrejskom društvenom centru u Parizu

17:31h

"Noje kronen cajtung" tvrdi: Kosovo košmar i crna rupa Evrope

17:37h

Ustaškom ministru Budaku spomen-ploča

17:45h

Albanske partije protiv referenduma

      


FastCounter by LinkExchange