[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 23. 8. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otac dvostrukog ubice van opasnosti, uprkos teškim povredama

U bolnici čuo za smrt žene i sina

Svetozar Obradović (51) svestan, ali je zbog brojnih rana još u šok sobi. Vest o smrti najmilijih saopštili mu rođaci posle jake doze sedative

BEOGRAD - Svetozar Obradović (51), koji je u krvavom piru starijeg sina Dragoslava (25) za dlaku izbegao smrt i zadobio teške povrede od uboda nožem, nalazi se van životne opasnosti. On je svestan, ali se zbog veoma teških povreda po celom telu još nalazi na Odeljenju intenzivne nege u zemunskoj bolnice, potvrdio je "Glasu" dežurni lekar ovog kliničkog centra.

Za dlaku izbegao smrt

U stravičnom masakru koji se u subotu popodne odigrao u novobeogradskom bloku 61 u Ulici Jurija Gagarina 204, Dragoslav je nožem zaklao majku Draganu (45) i mlađeg brata Zorana (17). Svetozar je tek juče saznao za smrt mlađeg sina i supruge. Vest o smrti članova porodice saopštili su mu rođaci, tek pošto je prethodno dobio jaku dozu sedativa.

Beživotna, iskasapljena tela majke i brata nađena su u krevetu, pa se prepostavlja da ih je ubica hladnokrvno ubio dok su spavali. Nažalost, to nije bio kraj krvavog pira. Dragoslav je ostao u stanu i čekao oca Svetozara, koji se vratio sa posla oko 15 sati. Nožem je nasrnuo i na njega čim je otvorio ulazna vrata stana, ali je otac ipak uspeo da pobegne.

U sumanutoj jurnjavi kroz hodnik zgrade, zadao mu je nekoliko uboda nožem po licu, vratu i leđima. U grčevitoj borbi za život, na 11. spratu, Svetozar je pomahnitalom sinu ipak uspeo da otrgne nož. Tada mu je u pomoć pritekao komšija, koji je čuo zapomaganje i pozvao Hitnu pomoć. Prema rečima očevidaca,

Svetozar je i posle dolaska ekipe lekara grčevito držao nož, kojim je Dragoslav presudio majci i bratu. Policija je stigla u rekordno kratkom vremenu i Dragoslava držala u garaži solitera. Komšije tvrde da se mladić nije opirao prilikom hapšenja.

Reporter "Glasa" juče je bio na mestu masakra, ali tamo nije zatekao nijednog komšiju porodice Obradović. Vrata stana 51 porodice Obradović, policija je zapečatila posle uviđaja, dok su hodnici 11. i 12. sprata detaljno očišćeni. Trag krvi u liftu ukazuje na stravičan obračun.

Zapečaćen stan

Komšije iz prizemlja kažu da su iz viđenja poznavali Obradoviće, ali gotovo niko nije video, niti poznavao Dragoslava za koga se priča da je radio na građevini u jednoj azijskoj zemlji.

- Poznavali smo Zorana. Ranije je ispred zgrade igrao fudbal sa nama. Čuli smo da je pre dve godine počeo da se drogira. Viđali smo ga gotovo svaki dan. Do juče nismo ni znali da ima starijeg brata - kažu dečaci iz zgrade.

M. D. R.


vesti po rubrikama

^hronika

17:16h

Otac dvostrukog ubice van opasnosti, uprkos teškim povredama

17:25h

Švercuju Albance za 300 evra

17:33h

Dvoje povređeno u eksploziji

 


     


FastCounter by LinkExchange