[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 23. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle pritvaranja trojice štrajkača "Jugoremedije"

Radnici prete da će se boriti gladovanjem

ZRENJANIN - Štrajk u zrenjaninskoj fabrici lekova "Jugoremedija", najavili su da će danas stupiti u štrajk glađu, zbog odluke Zorana Paripovića, istražnog sudije Opštinskog suda u Zrenjaninu da trojici sindikalnih vođa odredi pritvor od 30 dana. Stevan Budišin, predsednik Štrajkačkog odbora i Zdravko Deurić, predsednik Udruženja akcionara "Jugoremedija 2" uhapšeni su u petak, zbog sumnje da su počinili krivično delo učestvovanja u skupini koja vrši nasilje.

Zrenjaninska policija lišila je slobode i Stevana Đurišina, jednog od štrajkača, koji se sumnjiči da je izazvao opštu opasnost. SUP Zrenjanin je posle fizičkog sukoba štrajkača i pripadnika privatnog obezbeđenja "GPS plus", doneo rešenje o zabrani javnih skupova ispred ovdašnje farmaceutske industrije, a već nekoliko sati kasnije saopštio je da su Budišin, Deurić i Đurišin uhapšeni i sprovedeni istražnom sudiji.

Predsednik Samostalnog sindikata Vladimir Pecikoza saopštio je juče da nezadovoljnim radnicima ne preostaje ništa drugo, osim stupanja u šrajk glađu, pošto rukovodstvo "Jugoremedije" sa generalnim direktorom Aleksandrom Radovanovićem na čelu, uopšte neće da pregovara sa štrajkačima.

Pravni zastupnik štrajkača, advokat Željko Kralj, uložio je žalbu na rešenje o pritvaranju, uz napomenu da niko od uhapšenih nije imao nameru da "bilo koga liši života ili da uništi fabričku imovinu". Prema rečima Kralja, nemili događaji u "Jugoremediji" predstavljali su revolt radnika protiv "putujućeg društva plaćenika koji štite interese novokomponovanih bogataša u Srbiji".

- Žalosno je da se ljudi iz privatnog obezbeđenja još uvek nalaze u preduzeću, a radnici u pritvorskoj jedinici zrenjaninskog Okružnog suda - zaključio je Kralj.

K. S.


vesti po rubrikama

^društvo

16:28h

Bor je jedina opština u Srbiji u kojoj ne postoji narodna kuhinja

16:35h

Ispovest Save Štrpca, jednog od najozloglašenijih Srba u Hrvatskoj

16:42h

Reporter "Glasa javnosti" u Albaniji - otvaraju li se putevi saradnje između dve zemlje

16:51h

Na pumpama Naftne industrije Srbije skuplje gorivo

17:03h

Posle pritvaranja trojice štrajkača "Jugoremedije"

17:15h

Tara kao rezervat biosfere

 


     


FastCounter by LinkExchange