[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 18. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U "Keramici" još snajperista na krovu

BEOGRAD - Predstavnici dva većinska akcionara firme "Keramika" iz Kanjiže juče su apelovali na državne organe da razreše nesporazume koji su nastali pre dva i po meseca. Na jednoj strani su radnici okupljeni oko Milana Lukića, vlasnika 45 odsto akcija, a na drugoj oni koji podržavaju Živorada Vojinovića, vlasnika 33,5 odsto akcija. Sada je u fabrici novo rukovodstvo i 180 radnika koje podržavaju Vojinovića, a ispred kapije su radnici, njih 60 koji su uz Lukića.

Zaštita uz pomoć dugih cevi
Todorović tvrdi da je Lukić prvi, uz pomoć obezbeđenja, preuzeo fabriku. "Mi smo se zatim poneli kao svako ko štiti dom i porodicu. Uz pomoć samozaštite ušli smo u fabriku", ističe on. Na pitanje da li "samozaštita" podrazumeva obezbeđenje koje nosi "duge cevi", što je novinarima prikazano na video- snimku pre desetak dana Todorović je odgovorio: "Mi se ne mešamo u njihov posao".

Slobodan Todorović, član UO, kaže da fabrika normalno radi ali da zbog blokade ispred fabrike ne mogu da isporučuju proizvode. Lukić je, nastavlja on, hteo da obavi dokapitalizaciju preko dva poslovna prostora i sumnjivih hartija od vrednosti.
- Deo akcionara poklonio je svoje akcije Vojinoviću. Zatim je usled pisanja medija Komisija za hartije od vrednosti zaustavila prodaju akcija na berzi - kaže Todorović.

Stojan Radošević, advokat Lukića, kaže da oko 60-ak radnika podržava oba većinska akcionara, a ostali žele samo da rade. "Dokapitalizacija bi bila obavljena kreditom koji je obezbedio Lukić, o čemu postoje i garancije banaka. U fabrici ima oko stotinak pripadnika privatne vojske koja zastrašuje radnike, a na krovu je snajperista, i to je normalno", kaže Radošević i dodaje, da je Vojinović od radnika akcije kupovao na crno van berze.

V. Spasić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:11h

Stotinak pripadnika "GPS Plus" ušlo u krug zrenjaninske "Jugoremedije"

17:20h

Miroljub Labus: Mleko i šećer su neopravdano skuplji

17:29h

Kanjiža: U "Keramici" još snajperista na krovu

17:37h

Tupanjac: Još nisam odlučio da li ću da kupim Zastavu

17:46h

Ministar Ilić: Glavni problem obnavljanja puteva nedostatak kamena

   


     


FastCounter by LinkExchange