[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 17. 8. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Igor Radenović ispitan pred istražnim sudijom Okružnog suda

Nisam hteo da ubijem Isidoru

Radenović je jecajući izjavio da se tragedija dogodila sasvim slučajno kada je hteo da se našali sa Isidorom Ivković

BEOGRAD - Igor Radenović (23) iz Bijelog Polja, osumnjičen da je 9. avgusta u svom stanu ubio Isidoru Ivković (19), koja je preminula pre dva dana, predao se juče oko 11 sati istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu. Radenović je došao u Palatu pravde u pratnji advokata, a posle ispitivanja pred istražnim sudijom, koje je trajalo sat i po vremena, izašao je sa lisicama na rukama.

Sudija Nebojša Živković mu je odredio pritvor tako da je odmah sproveden u Centralni zatvor. Dok je davao izjavu Radenović je jecao i plakao. Po izlasku iz sudnice nije mogao da se uzdrži. Kada je ugledao sestru i oca briznuo je u plač.

- Radenović je sa pokojnom Isidorom Ivković bio u dobrim odnosima. Nisu imali sukobe niti su se neposredno pred kritični događaj svađali. Nesreća se desila sasvim slučajno, kada je Igor želeo da se našali sa Isidorom - izjavio je advokat Borivoje Borović posle ispitivanja njegovog branjenika.

Advokat: Pištolj je bio na polici

Na pitanje novinara kako objašnjava to da je pištolj nađen u Isidorinoj levoj ruci, Borović je tvrdio da mu to nije poznato.
- Ja to prvi put čujem sad od vas, bio je izričit advokat.
Pogledao sam spise predmeta, fotodokumentaciju, skicu mesta nesreće i službenu belešku u kojoj piše da je pištolj iz kojeg je pucano zatečen na polici plakara. Tako su ga zatekli policajci i fotografisali - istakao je Borović i dodao da je reč o nesvesnom nehatu.

Prema rečima Borovića, Radenović je kobne večeri pozvao Isidoru da dođe kod njega u stan u Paunovoj 75 na Banjici. Dok je ona sedela, pošao je da se istušira. Neposredno pre ulaska u kupatilo otvorio je ormar da uzme slike sa letovanja, koje je hteo da pokaže Isidori. U tom momentu je napipao na polici pištolj, koji je tu ostavio jedan njegov drug. Uzeo je pištolj i njime pokušao da otvori vrata od sobe u kojoj je bila Isidora. Hteo je da se našali. Pošto vrata od sobe ne mogu skroz da se otvore, jer udaraju u plakar, odbila su se i udarila ga u ruku, tako da je pištolj slučajno opalio.

- Isidora je bila u sobi, sipala im je sok. Kada je pištolj opalio, Radenović je uleteo u sobu i počeo da traži gde je metak. Video je Isidoru kako leži na krevetu. U prvi mah, zbog devojčine kose nije video da ju je metak pogodio u levu slepoočnicu. Krvi skoro nije ni bilo pošto je pištolj bereta 6, 35 malokalibarski. Pitao je Isidoru: "Šta ti je". Pipao joj je puls, a onda je otišao kod prve komšinice i rekao joj da pozove Hitnu pomoć. Vratio se u stan i čekao. Međutim, ubrzo je odlučio da ode, jer nije bio u stanju da devojčinom ocu objasni šta se desilo. Sledećih nekoliko dana bio je u Beogradu - kaže advokat Borović.

U narednim danima istražni sudija saslušaće i komšinicu Olgu Pažin, koja je prva čula pucanj i kojoj je Radenović rekao da zove Hitnu pomoć. Ona je prva videla ranjenu Isidoru, kao i Radenovića kako odlazi iz stana. Osim nje biće saslušano još nekoliko svedoka, čiji identitet za sada nije poznat, dok policija treba da obavi balističko i medicinsko veštačenje.

Borović nije hteo da saopšti detalje iz iskaza Radenovića. Rekao je samo da su se mladić i devojka upoznali u Budvi. Kobne večeri se nisu svađali, jer nije ni bilo vremena da se posvađaju. Sve se desilo ubrzo po Isidorinom dolasku kod Igora. Radenović je završio Višu poslovnu školu u Beogradu. Rodom je iz Bijelog Polja i živeo je u Beogradu na Banjici u istoj zgradi gde i pokojna Isidora.

Isidora će biti sahranjena u sredu na groblju Orlovača.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

17:12h

Igor Radenović ispitan pred istražnim sudijom Okružnog suda

17:20h

Prostitutka posle prodaje ćerke puštena na slobodu

17:29h

Dvojica Rožajaca oteti jer su videli šverc na Kuli

 


     


FastCounter by LinkExchange