[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 16. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trgovci traže da se spreči nelegalna prodaja školskog pribora

Država po svesci gubi dinar i po

Sveske formata A5 na pijaci se prodaju po 10 dinara a u knjižarama 15 do 25 dinara

LOZNICA - Preko Opšteg udruženja privatnih preduzetnika sekcija trgovaca uputila je dopis Republičkoj tržišnoj inspekciji u Loznici da spreči nelegalnu prodaju školskog pribora na ulicama, pijacama i drugi mestima jer su se i ove godine na zelenoj pijaci i stazi pored Štire pojavili "divlji" prodavci.

Loznički trgovci, a pre svih vlasnici knjižara jedva čekaju avgust jer tada počinje glavni posao, prodaja svezaka i školskog pribora uoči nove školske godine. U ovom periodu nadoknađuje se manji promet iz dva prethodna meseca raspusta i ostvaruje dobit za izmirivanje obaveza državi ali i zarada.

- Nelegalna prodaja nam kvari posao i mi smo kao poreski obveznici sasvim ugroženi. Nadležne inspekcije treba ozbiljno da shvate ovaj problem a ne da izađu jednom- dva puta na teren i da se sve na tome i završi. Sveske formata A5 na pijaci se prodaju po 10 dinara a u knjižarama od 15 do 25 dinara, jer su u cenu uračunati porez i ostale obaveze priča jedan od lozničkih knjižara, navodeći da neke njegove kolege sveske prodaju po nabavnoj ceni računajući da će uz njih prodati i nešto od školskog pribora.

Država, kažu loznički knjižari koji najviše očekuju od prodaje svesaka, na svakoj svesci prodatoj na pijaci minimalno gubi po 1,5 dinar i tržišna inspekcija mora nešto da preduzme kako se pored lubenica, krompira i paprika više ne bi prodavale sveske. Knjižari kažu da će, ako se ništa ne preduzme, morati da preduzmu i neke druge mere i obrate se višim nadležnim institucijama.

Trgovci su i prošle godine imali isti problem i nadaju se da će ove njihov apel uroditi plodom. U Opštem udruženju preduzetnika kažu da prošlogodišnje obraćanje inspekcijama nije vredelo.

S.Tr


vesti po rubrikama

^Srbija

16:31h

Loznica: Trgovci traže da se spreči nelegalna prodaja školskog pribora

16:37h

Bivši predsednik IO opštine Aleksandrovac objašnjava "ničim izazvan" incident

16:42h

Prokupački sud zatražiće od policije izveštaj o incidentima

16:48h

Prvi izbor za mis Timočke krajine

16:54h

Zaječar: Veća otkupna cena mleka

17:02h

Brestovačka banja menja ruho

17:10h

Bolji uslovi u lovištu na Goču

17:17h

Lokalni izbori 2004, Negotin: Trka visokog napona

17:24h

Lokalni izbori 2004, Loznica: Odbijena lista G17 plus

 
 


     


FastCounter by LinkExchange