[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 13. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Olimpijska maksima "važno je učestvovati" u Atini je, očigledno, pala u voduNadnaslov

Najvažnije je biti viđen

Večerašnjem svečanom otvaranju prisustvovaće 60 predsednika, premijera i kraljeva. Na tribinama će biti Atina Onazis, ali i Madona, Naomi, Džulija Roberts, Šumi...

Atina je od danas centar sveta i to ne samo za 10.000 hiljada najboljih sportista, nego i za vodeće državnike i najpoznatije ličnosti koji su gosti Olimpijade, zbog čega su preduzete dosad nezapamćene mere bezbednosti na kopnu, u vazduhu, na moru i pod morem.

"Sredozemljem više ne može ni riba da pliva, a da to policija ne snimi", u šali primećuje jedan atinski dnevnik.
Prema onome što se zasad zna, u gradu pod Akropoljom će se na otvaranju Olimpijskih igara naći više od 60 državnika, koji su u Atinu i Pirej već počeli da stižu avionima, brodovima, luksuznim jahtama i ko zna sve čim, pošto se to krije od očiju javnosti jer se strahuje od terorističkih napada.

Na otvaranju OI biće 30 predsednika država, 25 premijera, više od 10 kraljeva, mnogi prestolonaslednici, princeze... Danas će na otvaranju OI u Atini biti i predsednik Rusije Vladimir Putin, premijeri Italije i Britanije Silvio Berluskoni i Toni Bler, bivši američki predsednik Džordž Buš sa suprugom Barbarom i unukama, kralj Švedske Gustav DžVI, Španije Huan Karlos, Jordana Abdulah Drugi, princ Čarls sa sinovima...

Kastra nisu pozvali?

Novinari su saznali, ako je to tačno, da domaćini na otvaranje OI nisu pozvali predsednika Kube Fidela Kastra, iako je on poznat kao veliki ljubitelj sporta i olimpizma.

Ko će ih sve pobrojati. Predsednik Žak Širak je državnički proračunat : doputovaće ali samo ako francuski sportisti postignu uspeh koji zaslužuje prisustvo šefa države, tvrde u njegovoj okolini, ili se ta priča smišljeno lansira radi bezbednosti. Prema nekim saznanjima, Bler je sa suprugom na brodu "Kvin Meri 2", koji je u sredu već stigao u Pirej.

A gde će biti smešten, to znaju samo pripadnici snaga bezbednosti, i to oni najpoverljiviji. Rezidencija će mu navodno biti na brodu, naravno u najluksuznijoj kabini, dok će se u međuvremenu sresti s grčkim premijerom Kostasom Karamanlisom. Bogati grčki brodovlasnici, koji po pravilu žive van zemlje, stavili su svoje luksuzne lađe na raspolaganje državi.

U tome prednjači multimilioner Spiros Lacis. Novinari otkrivaju da će na njegovoj jahti "Aleksander" biti smešteni ruski predsednik Putin i turski premijer Tajip Redžep Erdogan. Lacis će biti domaćin i Bušu Starijem, ocu sadašnjeg šefa Bele kuće. U Atini je i Atina Onazis, unuka nekad najbogatijeg Grka, brodovlasnika Aristotela Onazisa, koji je, kad je umro 1975, iza sebe ostavio basnoslovno bogatstvo. Ona je jedini naslednik ostrva u Jonskom moru, brodova i tankera, aviona, rafinerija... Danas najbogatija udavača na svetu je u pratnji Brazilca Alfonda de Miranda.

U Atinu stiže i to na brzinu - ali ne u "formuli 1"- i najbrži čovek na svetu - Mihael Šumaher. Bal ne bi bio ono što jeste kada njemu ne bi prisustvovali i oni kojima je najvažnije da budu viđeni i da nesebično pokažu sve ono sa čim ih je priroda širokogrudo nagradila - na Olimpijskom stadionu u Atini stoga će biti i Madona, Britni Spirs, Naomi Kembel, Džulija Roberts...

V. L.


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:16h

Olimpijska maksima "važno je učestvovati" u Atini je, očigledno, pala u vodu

15:40h

Beograđani uživali u "Afroditinoj" reviji na Tašu

15:56h

Guske izvukle Poljake iz krize

16:13h

Kluni snima reklamu za "Fijat"

15:34h

Slavne mame u šetnji

15:51h

Zanimljivosti: Bekamovi kreiraju i nakit!

 
 


     


FastCounter by LinkExchange