[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 13. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nema pregovora oko plaćanja akcionarskog poreza

Sud ne može protiv zakona

Oko 4.200 bivših i sadašnjih radnika Fabrike duvana (DIN) u Nišu, koji su prodajom oko 4,5 miliona takozvanih manjinskih akcija većinskom vlasniku fabrike Kompaniji "Filip Moris" zaradili oko 70 miliona evra, ni po kojoj osnovi ne mogu izbeći plaćanje poreza na kapitalnu dobit, koji inače čini jednu petinu te dobiti.

U Poreskoj upravi Srbije saopštili su da su po ovoj osnovi doneli više od 12 hiljada rešenja i ukupne poreske obaveze akcionara na nivou Srbije iznose preko dve milijarde dinara, dok niški duvanci duguju državi oko 600 miliona. Do kraja jula naplaćena je samo petina poreza, ili preciznije 418,5 miliona dinara, najviše od akcionara u Vojvodini.

- Nikako da urazumimo predstavnika Udruženja akcionara DIN-a da su u pitanju zakonske obaveze o kojima nema pregovaranja i dogovaranja i da je sada samo pitanje procedure oko naplate poreza. Oni nam prete nekakvim sudovima, ali kakvi su to sudovi koji bi mogli presuđivati protiv zakona, a u njihovu korist. Najgore bi bilo ako nas primoraju da tu naplatu vršimo krajnjim zakonskim metodama - kažu za "Glas" najodgovorniji u niškoj filijali i regionalnom centru Poreske uprave, dok je jasna poruka ministra Dinkića da će biti i prinudne naplate.

M. D.


vesti po rubrikama

^Niš

16:41h

Zalihe krvi u bolnicama dostigle kritičnu tačku

16:50h

Ambicije sportskih klubova zavise od sponzora

16:59h

Nema pregovora oko plaćanja akcionarskog poreza

      


FastCounter by LinkExchange