[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 13. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nezavisni revizor za Astra banku završava rad do septembra

"Mobtel" platio 2,9 milijarde

Isplata ugrozila nabavku baznih stanica i prateće infrastrukture od "Eriksona" i "Simensa"

BEOGRAD - Kompanija "Mobtel" u potpunosti je isplatila obavezu od 2,9 milijarde dinara po osnovu poreza na ekstraprofit poreskog dužnika "Astra banke". " Time su tvorci i egzekutori Zakona o porezu na ekstraprofit još jednom dokazali da je od samog početka zakon donet zbog jedne kompanije i jednog čoveka", saopštio je juče "Mobtel".

Traže pravdu na sudu

Blokadom računa kompanije, dodaje se u saopštenju, poslovanje i razvoj bili su ozbiljno ugroženi, a u pitanje je dovedena realizacija ugovora sa "Eriksonom" i "Simensom", od kojih je "Mobtel" naručio bazne stanice, centrale i prateću infrastrukturnu opremu vrednu 135 miliona evra.

Zbog nepoštovanja sudskih odluka i nezakonitog ponašanja, Kompanija "Mobtel" nastaviće zaštitu svojih prava pred domaćim i međunarodnim sudovima - zaključuje se u saopštenju.

Sava Anđelković, pravni zastupnik "Mobtela", kaže za "Glas" da je kompanija pretrpela štetu zbog "nezakonitog držanja računa u blokadi i nasilne naplate poreza koji ne pripada toj firmi već Astra banaci", a koja se ogleda u "rušenju ugleda firme, prekida interesovanja investitora, neplaćanja obaveza prema stranim i domaćim poveriocima i zastoja u isplaćivanju poreza, doprinosa i plata zaposlenima".

Završava se veštačenje

Anđelković je najavio da će nezavisni revizor, odnosno Gradski zavod za veštačenje završiti rad do kraja meseca, a koji je angažovan da bi ispitao kolike su obaveze Astra banke, poreskog obveznika po Zakonu o porezu na ekstra profit. Tada će se, prema njegovim rečima, znati kolike su obaveze ove banke prema pomenutom zakonu, a ustanoviće se i na koji način će porez biti naplaćen.

- Zbog toga što su prekršili odluku Vrhovnog suda Srbije i već naplatili porez, koji, de fakto, nije ni utvrđen i to od pravnog lica koje nije nosilac obaveze prema zakonu, predložiću menadžmentu "Mobtela" krivično gonjenje svih koji su na nasilni način uzeli novac "Mobtelu". Tvrdim da će Vrhovni sud Srbije u upravnom sporu ponovo poništiti odluku Ministarstva finansija zbog čega će novac "Mobtelu" ponovo biti vraćen i to sa kamatama - zaključuje Anđelković.

I. K.


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:16h

Nezavisni revizor za Astra banku završava rad do septembra

17:24h

Kako države rešavaju problem poskupljenja sirove nafte na berzi

17:33h

Tupanjac nudi svetsku marku automobile

 


     


FastCounter by LinkExchange