[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 12. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Britanske knjige godine i kod nas

"Angus, tange i

ljubljenje s vatanjem"

BEOGRAD (Tanjug) - Bez preterane medijske buke novi "tinejdžerski roman" Engleskinje Luiz Renison "Angus, tange i ljubljenje s vatanjem", postao je i kod nas prvorazredni hit u ciljnoj čitalačkoj grupi kojoj je sad u izdanju "Lagune" stigao nastavak avantura Džordžije Nikolson, već opisivanih u knjizi "OK je, nosim baš velike gaćerone".

Novinarka i pisac humorističkih kolumni i skečeva za komičare Luiz Renison postigla je tako veliki uspeh s prvim "dnevnikom" njene heroine Džordžije (14), da ju je izdavač naterao da nastavi s "ispovestima" ove inteligentne, pomalo naivne, ali uvek neodoljive cure koja se hrabro nosi s traumama odrastanja, nesporazumima u odnosima s roditeljima i profesorima i sa nedoumicama oko tek probuđene seksualnosti.

Autorki je pošlo za rukom da dnevne probleme s kojima se sreću svi srednjoškolci sveta prikaže sa smešne, urnebesne strane koja je podjednako dobra čitaocima koji su Džordžijini vršnjaci, ali i njihovim roditeljima jer mogu da se podsete svojih mladalačkih dana i da možda bolje razumeju svoju decu.

Knjige o avanturama Džordžije, koja je u prvoj knjizi napunila 14 godina, a u drugoj se "kreće" prema 15. rođendanu, bazirane su, prema rečima Luiz Renison, na ličnim iskustvima, na sopstvenoj porodici i na stvarnim ličnostima s kojima se sretala i koje je smatrala da su dovoljno neobične da zaslužuju da uđu u ovo smešno štivo.

Knjige su pisane po narudžbini, jer se britanski izdavač oduševio Renisonovim kolumnama u kojima je prepoznao pisca koji je i dalje "detinjast i sasvim opsednut samim sobom", što su osobine neophodne za pisanje tinejdžerskog dnevnika.


vesti po rubrikama

^kultura

16:13h

Nenad Polimac, vodeći filmski kritičar iz Zagreba, o srpskoj produkciji

16:20h

Amaterski časopis Emitor iz Beograda najbolji u Evropi

16:28h

Alisa Stojanović uoči beogradske premijere svetskog pozorišnog hita "Diplomac"

16:35h

Početkom septembra stiže novi film sa Hali Beri u glavnoj ulozi

16:44h

Britanske knjige godine i kod nas: "Angus, tange i ljubljenje s vatanjem"
   


     


FastCounter by LinkExchange