[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 11. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Pomilovanje za Fišera

TOKIO (Beta-AP) - Bivši šampion sveta u šahu Bobi Fišer dobio je neočekivanog saveznika u sporu sa američkim vlastima koje traže od Japana njegovo izručenje, svog bivšeg protivnika Borisa Spaskog.
Spaski je uputio pismo američkom predsedniku Džordžu Bušu, tražeći od njega da pokaže milost prema Fišeru i ne insistira na izručenju, a kopiju je poslao američkim medijima.

Američkog šahistu SAD traže jer je 1992. prekršio međunarodne sankcije prema Jugoslaviji, kada je odigrao meč protiv Borisa Spaskog, takođe bivšeg šampiona, na Svetom Stefanu. Fišer je 13. jula pritvoren na tokijskom aerodromu Narita pod optužbom da je putovao sa nevažećim američkim pasošem.

Priznajući da neki Fišerovi stavovi štete njegovoj popularnosti, Spaski u svom pismu navodi da šahovska veličina njegovog bivšg rivala svakako zaslužuje milost.
"On je pošten i dobronameran čovek, ali apsolutno nije društven. Teško se prilagođava savremenim standardima. Ne želim da branim ili pravdam Bobija Fišera. On je to što jeste. Tražim samo jednu stvar: milost", navodi se u pismu Spaskog.


vesti po rubrikama

^vesti

17:38h

Las Vegas bio na meti terorista

17:47h

Obnovljeni vinogradi u centru Zagreba

17:56h

Policajci pretukli funkcionera

18:03h

TV šou prevaspitava neposlušne muževe

18:11h

Svetski šampionat u sedenju u sauni

18:20h

Više bičevanja umesto zatvora

23:28h

Pomilovanje za Fišera

   


     


FastCounter by LinkExchange