[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 11. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Las Vegas bio na meti terorista

LAS VEGAS - Kada je ministarstvo pravde 2002. godine nabavilo dva video- snimka koji ukazuju na to da su teroristi planirali da napadnu Las Vegas, vlasti nisu preduzele mere da povećaju stepen bezbednosti, već su se zabrinule kakav će to efekat imati na turizam u svetskoj kockarskoj prestonici, pokazuju interna dokumenta lokalnih zvaničnika.

Iako je FBI ponudio osobama zaduženim za bezbednost kazina da pogledaju ove video- zapise, većina je odbila taj poziv. U dokumentu koji je objavio Asošiejtid pres navodi se da je državni tužilac u Las Vegasu rekao da je glavna briga gradonačelnika bila "štetan uticaj na turističku industriju Las Vegasa" ako se dokazi javno obelodane. Gradonačelnik je, međutim, u ponedeljak izjavio da nije ni znao za postojanje ovih snimaka.

Drugi dokument pokazuje da vlasnici kockarnica nisu želeli da pogledaju video trake iz straha da bi postojala veća verovatnoća da ih sud smatra odgovornima ako dođe do napada.
- Informacije, nažalost, nisu primljene onako ozbiljno kako smo očekivali - rekao je pomoćnik pravnog zastupnika SAD Ričard Konvertino u intervjuu za AP, navodeći kako su samo dvojica lokalnih policijskih zvaničnika prihvatili ponudu FBI da pogledaju video- zapise.

J. M.


vesti po rubrikama

^vesti

17:38h

Las Vegas bio na meti terorista

17:47h

Obnovljeni vinogradi u centru Zagreba

17:56h

Policajci pretukli funkcionera

18:03h

TV šou prevaspitava neposlušne muževe

18:11h

Svetski šampionat u sedenju u sauni

18:20h

Više bičevanja umesto zatvora

23:28h

Pomilovanje za Fišera

   


     


FastCounter by LinkExchange