[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 11. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Predstavnici Unmika i Vlade Kosova često obilaze spaljene srpske kuće

Koalicija PSS- SPOT-NS povlači se iz trke za kosovski parlament

Moma Trajković: Pod ovim

uslovima nećemo na izbore

Povinovali se stavu Vlade Srbije, ali se nadaju da vlada neće pod pritiskom sa strane, u poslednji čas da promeni odluku i pozove ih da izađu na izbore

BEOGRAD - Lider SPOT-a Kosova i Metohije Momčilo Trajković potvrdio je juče za "Glas" da je Koalicija Pokret snaga Srbije - Srpski pokret otpora - Nova Srbija odustala od učešća na kosovskim parlamentarnim izborima 23. oktobra. Time je koalicija, prema rečima Trajkovića, ispoštovala preporuku Vlade Srbije da pod ovim uslovima ne učestvuju na izborima.

Trajković očekuje da Vlada Srbije neće, kao što je to učinila pre tri godine, u poslednjem trenutku da promeni svoj stav i pozove Srbe da izađu na izbore.

- Naša odluka vezana je za stav Vlade Srbije. Svojom prijavom otvorili smo prostor da se međunarodna zajednica i Vlada dogovore, ali do poslednjeg momenta nije napravljen pomak u pravcu decentralizacije, niti poboljšanja bezbednosti. Za mene će biti interesantno da vidim da li će Vlada pod pritiskom međunarodne zajednice popustiti i bez jačih garancija pristati na izbore i pozvati Srbe da glasaju.

Naša koalicija oslobodila je sebe odgovornosti. Srbi s Kosova i Metohije jesu nesrećni, ali nisu maloumni, a odgovornost za dalje odluke snosi Vlada Srbije. Mislim da će naš potez uzdrmati međunarodnu zajednicu, koja bi morala da stvori ambijent i uslove da Srbi postanu subjekt, a ne objekt političkog života - kaže Trajković i napominje da su juče Srbi izabrali najgoru varijantu - ne bi nigde.

Centralna izborna komisija u Prištini pismom je obaveštena o ovoj odluci. Obaveštenje o povlačenju Koalicije iz izbornog procesa stiglo je na adresu CIK-a tačno 48 sati pre žrebanja za redosled političkih subjekata na glasačkom listiću, što je u skladu sa Unmikovom uredbom 2004/ 12.

Još uvek je neizvesno šta će da uradi Građanska inicijativa Srbije, udruženje iz Jagodine koje okuplja raseljene Srbe s Kosova i Metohije, a koje se u poslednjem trenutku prijavilo za izbore.

LJ.S.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Koalicija PSS- SPOT-NS povlači se iz trke za kosovski parlament

17:20h

U zaštićenim zonama Kfor počeo da postavlja novi sistem signalizacije

17:30h

Patrijarh Pavle oštro se suprotstavio predlogu novog simbola SCG

17:35h

Parlament SCG danas o himni: Stav parlamenta neizvestan

17:40h

Estradni umetnici apeluju da se ne prihvati nova himna

17:50h

Davinić nedavno razgovarao s haškim optuženicima

17:55h

Miroslav Milošević: Nadamo se da MUP neće morati da interveniše

18:10h

Džo Bagerista najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda

23:15h

Drašković: Nema razloga da budemo taoci

23:30h

Delegacija crkava SAD u Gračanici

   


     


FastCounter by LinkExchange