[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 11. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Restoran "Jastrebac" dobio novo ime i vlasnika, iako prethodnog još nisu "razrešili dužnosti"

Petogodišnji dribling

oko zakupnine kafane

Pet godina, sada već bivši zakupac i radnici traže da se reši njihov status

Kafana "Jastrebac" u Nišu pripadala je svojevremeno istoimenom gradskom fudbalskom klubu i bila je na glasu po kvalitetnoj usluzi, hrani i predivnoj bašti. FK "Jastrebac" više nije ono što je nekada bio, nije mu jedno vreme išlo ni "od noge" ni "od kase". Koristili su pomoćni teren "Radničkog" i bili primorani da se 1997. godine fuzionišu sa "Proleterom" iz Donje Vrežine, koji ima igralište i nastave pod imenom "Jastrebac-Proleter".

Fudbaleri su tako otišli iz Zetske 14, a ostao je restoran sa 10 radnika koji se registrovao kao "Jastrebac-King", a za direktora izabran Stojan Jovanović. Pod tim imenom radio je do 1999. godine. Januara te godine inspekcija ga zatvara, zbog neplaćenih doprinosa sa socijalno i penzijsko osiguranje radnicima.

- I dalje sam vlasnik restorana "Jastrebac-King", uredno mi stižu računi i opomene da zaposlenim treba da uplaćujem doprinose za invalidsko i penzijsko, ali kako da plaćam, kada više nisam u restoranu u čiju adaptaciju sam uložio dosta para i u kojem je prilikom pečaćenja ostalo i dosta naše lične opreme, kaže za "Glas" Stojan Jovanović. On još napominje da je zbog pokušaja da sa još nekim radnicima vidi ko je u restoranu, gde mu je ostala roba u magacinu i oprema, bio privođen u policiju.

Lokal za sponzora

Zgrada restorana u Zetskoj 14 izdata je od strane FK "Jastrebac-Proleter" ugovorom o zakupu od 5. avgusta 2002. godine Životi Veljkoviću, Ljube Didića 16, koji je 29. novembra iste godine upisuje u registar Gradskog sekretarijata za privredu kao Ugostiteljska radnja "Jastrebac-Plus".
- Ja sam ugovor o zakupu sklopio sa predsednikom FK "Jastrebac-Proleter" Tomicom Stamenkovićem, obavezujući se da ću pomagati klub kupujući sportsku opremu, pokrivajući troškove takmičenja i obezbeđujući ishranu igrača i sudija, rekao je za "Glas" sadašnji vlasnik Veljković, napominjući da ga odnosi kluba i ranijih zakupaca ne interesuju. Međutim, pitao nas je zašto nas to interesuje a onda zalupio slušalicu.

Jovanović je bez posla kao i tri bivša radnika, Žaklina Mihajlović, Vojka Gluščević- Žurman i Slobodan Damjanović, a ostali su se nekako snašli.

- Pet i po godina tražimo istinu i pravdu. Pokušavao sam da se početkom 1999. vratim na posao, ali me hapse zbog navodnog "remećenja javnog reda i mira". U međuvremenu odlazim na ratište i po povratku sa ratišta početkom jula, ponovo bivam dva puta privođen u policiju pri pokušaju da se vratim u firmu koja mi je i sada upisana u radnu knjižicu kao matična, kaže za "Glas" konobar Slobodan Damjanović, dodajući da veruje da će novo rukovodstvo gradskog SUP i nova vlast od septembra, ipak pomoći da se priča oko "Jastrepca" razmrsi u njihovu korist.

Četvoro radnika "Jastrebac-Kinga" obratilo se ovih dana i ministru unutrašnjih poslova , a ponovo obijaju i vrata inspekcija i policijskih organa, tvrdeći da je ova "utakmica" oko restorana "nameštena". Jer, po njihovoj oceni nije logično sklapati nove ugovore o zakupu, a da se prethodni ne raskinu uz regularnu primopredaju i podvlačenje crte ispod svih računa.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^Niš

16:03h

Restoran "Jastrebac" dobio novo ime i vlasnika, iako prethodnog još nisu "razrešili dužnosti"

16:10h

Komunalci rešili da se obračunaju sa dužnicima

16:17h

Reagovanje DSS-a: Već viđena akcija

16:24h

Prijavilo se 14 kandidata za gradonačelnika

16:31h

Gradonačelnik Ćirić posetio najmlađe niške trojke

16:38h

Od septembra skuplja obdaništa
        


FastCounter by LinkExchange