[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 11. 8. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uhapšen Slobodan Janjić, nekadšnji funkcioner iz Vladičinog Hana

Bivši poslanik osumnjičen

za prevaru u službi

Prema zahtevu za istragu, na blagajni je unovčavao račune o prevozu, hotelskom smeštaju, korišćenju službenih kola

BEOGRAD - Bivši republički poslanik Srpske radikalne stranke Slobodan Janjić (51) iz Vladičinog Hana, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo prevare u službi i oštetio državu za više od 850.000 dinara, potvrđeno je "Glasu" u istražnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu.

Janjić je uhapšen na osnovu poternice beogradske policije, i nalazi se u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu. U beogradskom Okružnom tužilaštvu potvrđeno nam je da je protiv bivšeg poslanika SRS, podnet zahtev za sprovođenje istrage, zbog sumnje da je, za vreme svog mandata, oštetio kasu Skupštine opštine Vladičin Han.

Janjić se sumnjiči da je na blagajni Skupštine opštine Vladičin Han prikazivao račune koje nije mogao da pravda i dokaže njihovo poreklo.
Bivši poslanik radikala, prema zahtevu za istragu, je na blagajni unovčavao račune o prevozu, hotelskom smeštaju, korišćenju službenih kola i dnevnicama.

Otkriveno je da je lažno prikazivao da je putovao ličnim automobilom u Beograd, iako je na skupštinska zasedanja dolazio uvek kolima opštine Vladičin Han. U Okružnom tužilaštvu nam je rečeno da je Janjić duže vremena izbegavao da dođe na saslušanje, zbog čega je istražni sudija raspisao poternicu za njim. Za ovo krivično delo, minimalna kazna je tri godine zatvora.

U Skupštini Srbije, juče su nam potvrdili da Janjić, nije oštetio kasu Skupštine Srbije, već je dobijao dnevnice na šta je imao pravo. Supruga Slobodana Janjića, juče nije želela da komentariše optužbe na račun supruga, uz napomenu "da nije ovlašćena da daje izjave".

Olakšao državu za milione

Slobodan Janjić je, nezvanično smo saznali, samo u toku 2002. godine iz republičke kase naplatio više od milion dinara za troškove puta. Pretpostavlja se da je u protekle četiri godine "olakšao" državnu kasu za nekoliko miliona dinara.

Međutim, kako "Glas" saznaje, Izvršni odbor SO Vladičin Han, posle 5. oktobra 2000. godine doneo je odluku da poslanika Janjića vozi službeni automobil u Beograd na sednice Skupštine Srbije i na sve druge sednice republičkih odbora, međutim, to ništa ne bi bilo čudno, da Janjić, kako tvrde sagovornici "Glasa" nije naplaćivao troškove ne blagajni Skupštine Srbije, kao da dolazi privatnim automobilom.

Takođe, nezvanično saznajemo, da je u julu 2002. godine 11 puta službenim automobilom dolazio u Beograd i da je po svakom dolasku iz republičke kase, samo za troškove prevoza uzimao oko deset hiljada dinara. Inače, Skupština Srbije, svakom poslaniku koji dolazi na sednice privatnim automobilom plaća 15 dinara po kilometru, a Vladičin Han je od Beograda udaljen oko 700 kilometara.

Inače, krivična prijava podneta je ranije, ali je Janjića, sve do avgusta, štitio poslanički imunitet na koji je imao prava šest meseci po isteku mandata.

D. Gavrilović - D. Ćuruvija


vesti po rubrikama

^hronika

17:43h

Biznismen Andrija Drašković demantuje da ima privilegije

17:51h

Nije identifikovano telo nađeno u centru Beograda

17:59h

Bivši poslanik osumnjičen za prevaru u službi

18:06h

Novi Sad: Ubila majku, pa popila insekticid

18:12h

Kruševac: Pucao na tri osobe iz automatske puške

18:18h

Niš: Sprejom na stražare i lekare

23:48h

Beograd: Crna noć na Banjici
   


     


FastCounter by LinkExchange