[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 11. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Potpisan sporazum EPS-a i sindikata u Kostolcu

Štrajk zbog neznanja

BEOGRAD - Da smo imali bolju komunikaciju sa čelnicima našeg sindikata u Kostolcu i sa direktorima "Površinskih kopova" i TE "Kostolac" ne bi štrajkovali. Nismo protiv restrukturiranja, samo želimo da se nađe način da svi radnici ovaj proces prebrode - rekao je na konferenciji za štampu Milan Josić, predsednik Sindikata u Kostolcu i član GO Sindikata EPS.

Prema rečima LJubiše Lazića, šefa pregovaračkog tima štrajkača u Kostolcu, u Sindikatu radnika EPS-a je haotično stanje. "Trebalo je organizovati zborove i sve objasniti. Sindikat nam je rekao da bez člana 87 nema izdvajanja, a ministar Radomir Naumov da bez Zakona o energetici nema restrukturiranja. U Kostolcu je, uprkos tome, počelo izdvajanje imenovanjem v. d. direktora novih preduzeća", kaže on.

Štrajk glađu

- Da nije bilo ugljene mafije štrajk ne bi trajao ovoliko dugo. Ne može da se jedan kamion uglja izveze legalno, a pet "sa strane". Kadrovska politika je bila katastrofalna. Za to su krivi sadašnji direktori - kaže Lazić. Ukoliko ne budu povučene prijave protiv štrajkača i ne budu smenjeni direktori oko 50 radnika će 1. septembra započeti štrajk glađu .

Preksinoć su štrajkači potpisali još jedan sporazum sa poslovodstvom EPS-a o organizaciji rada u "Kopovima" i "Termoelektrani" i smeni direktora.

Suština prvog sporazuma potpisanog u petak je da oko 1.200 radnika u firmama koje se izdvajaju sada ima i pismenu garanciju da neće ostati bez posla, a u roku od 120 dana trebalo bi da se potpiše aneks koji reguliše višak radnika i otpremnine.

Vladimir Đorđević, generalni direktor EPS-a je ponovio da će svi radnici u izdvojenim firmama imati posao u naredne četiri godine. "EPS je obezbedio 13 miliona evra za 12 preduzeća, među kojima su i ova iz Kostolca, naglasio je on.

V. S.


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:26h

Američki biznismen srpskog porekla mogući partner fabrike automobila

17:33h

Potpisan sporazum EPS-a i sindikata u Kostolcu

17:41h

Skuplje gorivo
17:48h Glas anketa: Koliko košta nesaradnja sa Hagom
22:51h EPS neće tražiti povećanje cene
   


     


FastCounter by LinkExchange