[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 9. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nevolje bivših radnika MUP i Vojske SCG s porezom na oružje

Penzioneri plaćaju danak na pištolje

Opštine različito tumače zakon, neke naplaćuju dažbine, druge ne, a jedno od mišnjenja je da se plaća za dozvolu, ne za poklonjeno oružje

BEOGRAD - Penzioneri MUP-a i Vojske koji žive na opštini Čukarica dobili su ovih dana zanimljivo obaveštenje iz Poreske uprave. Iako su oslobođeni plaćanja poreza, moraju da uplate u roku od 15 dana jednokratni porez na oružje od 6.750 dinara, u suprotnom zaračunavaće im se kamata.

Oslobađanje

Prošle godine Skupština Srbije je donela zakon kojim se penzioneri MUP-a i Vojske oslobađaju poreza na oružje koje su dobili na poklon prilikom penzionisanja. Do sada taj porez nismo plaćali, ali pre nekoliko dana smo dobili obaveštenje iz Poreske uprave da platimo porez, koji nije tako mali. Međutim, naše kolege koje žive u Novom Beogradu i Paliluli ne plaćaju ovaj porez - kaže Ljubiša Poznanović, penzionisani policajac sa Čukarice.

Zaposleni u Poreskoj upravi opštine Čukarica kažu da penzioneri jesu oslobođeni poreza na oružani list koji košta 1.350 dinara, a ne i poreza na dozvolu za nošenje.

Nejasno tumačenje

- Tumačenje ovog zakona nije najjasnije, tako da prošle godine nismo naplaćivali porez i Uprava je shvatila da smo pogrešili. Proverili smo u MUP-u i rekli su nam da postupamo dobro što naplaćujemo porez. Penzioneri plaćaju porez na dozvolu. Na poklon su dobili oružje, a ne dozvolu - objašnjava Jadranka Šolević iz Poreske uprave Čukarica.

U opštini Novi Beograd kažu da se na licu mesta procenjuje ko se oslobađa poreza. Procedura mora da se uskladi sa zakonskom regulativom, a svaki penzioner mora da prođe kroz žalbeni postupak, posle koga se odlučuje o oslobađanju od poreza.

M. J.


vesti po rubrikama

^društvo

16:22h

Guča je postala svetski festival

16:31h

Odmor u Vrujcima plaća se i mrtvačkim sanducima

16:40h

Do početka škole ima još tri nedelje, dovoljno da roditelji razmisle kako će spremiti decu za prvi dan

16:55h

Četvrti opštinski sud naložio iseljenje iz stana Ljiljani Mijoković - Mihajlović, šefici kabineta SRS

17:04h

Nevolje bivših radnika MUP i Vojske SCG s porezom na oružje

17:16h

Štrajk rudara do daljeg zamrznut

17:23h

Budžet za nauku veći

 


     


FastCounter by LinkExchange