[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 4. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Privatni ugostitelji jednodnevnimštrajkom se bore za duže radno vreme

Kafedžije bi da rade do sitnih sati

Stariji iz Obrenovićeve ulice štrajk su propratili šetajući i pevušeći "Mirno spavaj, nano..."

Privatni ugostitelji iz Niša organizovali su jednodnevni štrajk, kako kažu "prvi ove vrste u istoriji srpske države", nezadovoljni što gradska vlada ne želi da izmeni odluku o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata i to vreme produži i u radnim danima. Važećom odlukom gradske vlade, radno vreme ugostiteljskih objekata radnim danima je do ponoći, a vikendom do dva sata iza ponoći .

Prema rečima Ivana Spasića, vlasnika kafe- bara "Randes", koji se nalazi u Obrenovićevoj ulici, u jednodnevnom štrajku završenom preksinoć protestnom tehno žurkom na centralnom gradskom trgu, učestvovalo je preko 90 odsto niških ugostitelja.

- Ne isplati se da radimo samo do ponoći i videćete, ubrzo će mnogi kafići u gradu biti zatvoreni. Želimo da se sastanemo sa predstavnicima gradske vlade i da o ovom problemu otvoreno razgovaramo. Udruženje privatnih ugostitelja neće odustati od svojih zahteva za produženjem radnog vremena - kaže Spasić.

Sada je mirnije posle ponoći

Predstavnici niške policije saopštili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare da su posle ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata do ponoći osetno smanjeni primeri narušavanja javnog reda i mira u gradu. To je bio i jedan od motiva zbog kojeg su odbornici gradske skupštine svojom odlukom postavili "ponoćnu rampu" za ugostitelje.

Mnogi niški ugostitelji smatraju da o ovom problemu treba javno razgovarati, a neki od njih zahtevaju da se utvrde standardi prema kojima bi ugostiteljski objekti trebalo da rade.

- Nije odluka gradskih vlasti o skraćenju radnog vremena naš jedini problem - kaže Miloš Popović , vlasnik kafea "Gradski klub 1846" u Obrenovićevoj ulici.

- U centru grada, na malom prostoru je mnogo ugostiteljskih objekata iz kojih se ranije, često i posle ponoći, čula glasna muzika. Mnogi od njih ne zadovoljavaju ni najosnovnije zakonske uslove za rad, pa se i zbog toga mogu naći na udaru inspektora. Neki vlasnici ugostiteljskih objekata usput prodaju i garderobu - majice, cipele, čarape, cigarete, bombone, žvake..., dodaje Popović.

Ako im se ne isplati da rade, neka i zatvore radnje. Kako da im se veruje da su "na prosjačkom štapu" uz onakve limuzine i džipove, komentari su građana. Stariji stanovnici Obrenovićeve ulice, štrajk su propratili šetajući i pevušeći "M irno spavaj, nano..."

S. Dejić


vesti po rubrikama

^Niš

15:47h

Privatni ugostitelji štrajkuju za duže radno vreme

15:53h

"Rikša" na probnoj vožnji

15:59h

Sindikat "Nezavisnost" EI nezadovoljan

      


FastCounter by LinkExchange