[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 4. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Masakr u glavnom gradu Češke izbegnut pukom srećom

Bomba u Pragu jugo-proizvodnje

PRAG (Beta) - Napadač koji je u nedelju pokušao da ubije vlasnika praškog Kasina Rojal upotrebio je "kašikaru" jugoslovenske proizvodnje, a češka policija tvrdi da je masakr u centru Praga izbegnut čistom srećom.

U eksploziji ručne granate na jednoj od najprometnijih praških pešačkih zona, lakše je povređeno 18 ljudi, uglavnom stranih turista koji su sedeli u bašti kasina.
- Da bi se povećao smrtonosni efekat, taj tip granate je napunjen metalnim kuglicama. U stvari, čudo je da se sve završilo samo ranjavanjem 18 ljudi. Bilo je dovoljno malo i eksplozija je mogla da prouzrokuje masakr - kazao je dnevniku "Mlada fronta Dnes" zamenik šefa češke policije Jaroslav Mahanje.

Atentatoru nije pošlo za rukom da ubaci "kašikaru" u blindirani džip vlasnika kasina Asafa Abutbula, granata se otkotrljala pod vozilo, koje je ublažilo efekat eksplozije koja bi, prema tvrdnji policije, mogla da bude smrtonosna na daljinu od 200 metara.

U bolnici je zadržano još samo dvoje povređenih u nedeljnoj eksploziji - Amerikanac i Čehinja, kojima su šrapneli povredili stomak.
Češka policija priklonila se verziji da je eksplozija u Pragu bila deo obračuna dve izraelske mafijaške porodice, u kojem je pre dve godine ispred istog kasina ubijen otac sadašnjeg vlasnika, Feliks Abutbul, poznatiji u podzemlju kao Kasapin.


vesti po rubrikama

^balkan

16:42h

Masakr u glavnom gradu Češke izbegnut pukom srećom

16:50h

Makedonska štampa komentariše susret na Ilindan

16:59h

Blaškić hoće da se pokloni žrtvama

 


     


FastCounter by LinkExchange