[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 3. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Zoran Nikolić na odeljenju sa sinovcima

Broj obolelih od bolesti prljavih ruku u porastu, a uzrok još nije poznat

Žutica uglavnom

pokosila mališane

Na zaraženom području proglašena epidemija i preduzete mere na zaustavljanju širenja zaraze

ŠABAC - Broj obolelih pacijenata od žutice svakodnevno se povećava. Tokom vikenda na infektivno odeljenje šabačkog Zdravstvenog centra "Dr Laza Lazarević" stiglo je još petoro zaraženih i sada ih je ukupno trinaestoro na bolničkom lečenju. Bolest je "pokosila" decu, tako da ih je devetoro zadržano na infektivnom odeljenju.

Prema rečima dr Bana Jankovića, načelnika, oni su sada dobro i nakon tronedeljnog lečenja biće pušteni kućama na oporavak. Lekari međutim, strahuju da ovo nije konačan broj, s obzirom na to da period inkubacije traje od 15 do 45 dana. U slučaju veće epidemije, odeljenje je spremno za prihvat obolelih.

Dezinfikovan Letnjikovac

Prema rečima epidemiologa dr Dragutina Markovića iz Regionalnog zavoda za zaštitu zdravlja, u Jalačkoj ulici u naselju Letnjikovac proglašena je epidemija i preduzete su sve mere koje takva situacija nalaže. Izvršena je dezinfekcija svih kuća, sanitarnih čvorova,zdravstveno -vaspitna predavanja i anketiranja ljudi kako bi se bliže otkrio izvor zaraze.U ovom momentu, ne može se reći šta je uzrok zaraze.

Zoran Nikolić je, kako kaže, osećao glavobolju još pre desetak dana.
- Pio sam aspirine i mislio da je reč o običnom gripu, dok nisam osetio velike bolove u želucu - kaže Nikolić, čija i dva sinovca leže u bolnici.

Radenka Antonić kaže da se prvi razboleo njen trinaetogodišnji sin Ivan, koji leži odvojeno od majke u delu za decu,a da je ona stigla u bolnicu posle njega.

Među stanovnicima naselja Letnjikovac zavladala je panika, jer sumnjaju da je uzrok njihove bolesti gradski vodovod i da su navodno pukle kanalizacione i vovovodne cevi i da je to pruzrokovalo zarazu. U gradskom vodovodu za sutra je i zvanično zakazana konferencija za štampu na kojoj će biti saopšteni rezulati kontrole vode sa ovog područja. Iako se u laboratorijama gradskog vodovoda svakodnevno kontroliše bakteriološka i hemijska ispravnost, preduzete su i dodatene mere ispitavanja, kako bi se otklonila svaka sumnja u eventulanu nesipravnost gradskog vodovoda.

M. Jovanović


vesti po rubrikama

^Srbija

15:36h

Šabac: Broj obolelih od bolesti prljavih ruku u porastu, a uzrok još nije poznat

15:48h

Čačak: Otpor skuplja potpise za prijavu protiv Velje Ilića

   
 


     


FastCounter by LinkExchange