[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 3. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rezultati carinskih ispostava za prvih šest meseci

Uporni šverceri i budni carinici

Kontrolom kod jednog stranca koji je izlazio iz naše zemlje pronašli smo 60 zlatnika, kod drugog, 69. 000 evra - naveo je Đurica Nikolić, upravnik Carinarnice Niš

Carinarnica Niš na šest svojih carinskih ispostava na Vrškoj čuki, Strazimirovcima, Prohoru Pčinjskom, Ibarcima i na železničkoj stanici i drumskom graničnom prelazu Preševo u prvoj polovini godine evidentirala je 80 deviznih prekršaja i zaplenila preko 500 hiljada evra. Itovremeno, vrednost zaplenjene robe iznosi oko 86 hiljada evra, što je za 150 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Otkriveno je i zaplenjeno 116 grama droge.

Ove granične prelaze za pola godine je prešlo 1,3 miliona putnika, 290 hiljada putničkih automobila i 137 hiljada kamiona. Ove godine broj putnika i vozila veći je za desetak odsto. Iz bogatog iskustva stalnog"nadmudrivanja" carinika i švercera, upravnik Carinarnice Niš Đurica Nikolić izdvaja neke karakteristične primere.

- Rutinskom kontrolom kod jednog stranog državljanina koji je izlazio iz naše zemlje pronašli smo 60 zlatnika, kod drugog, takođe stranca, 69 hiljada evra, kod trećeg oko 16 hiljada švajcaraca i 11 hiljada evra. Bilo je i pokušaja da se u našu zemlju unese oko 1.300 blanko putnih isprava, ličnih karti i blanko vozačkih dozvola Republike Srbije. Zaplenjena je izvesna količina mobilnih telefona, a samo kod jednog putnika koji je pokušao da ih unese iz Makedonije vredeli su oko 13 hiljada evra - naveo je Nikolić.

Upravnik niške carinarnice posebno naglašava dobru saradnju sa MUP-om, našom pograničnom i poreskom policijom, kao i sa carinskim organima Makedonije i Bugarske.

M. D.


vesti po rubrikama

^Niš

15:22h

Rezultati carinskih ispostava za prvih šest meseci

15:31h

Gradska vlada usvojila Predlog strategije za unapređenje obrazovanja

15:40h

Plavi se pripremaju za prvenstvo: Dobri strelci, ali loša oprema

15:48h

Bogat program Dečjeg centra

        


FastCounter by LinkExchange