[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 3. 8. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nastavlja se potraga za dvojicom nestalih ribara

Ukrajinski brod naleteo

na čamac sa alasima

NEGOTIN - Nebojša Vasić (53), penzionisani radnik SUP-a Bor i njegov prijatelj Branislav Nicić(44) iz Sumrakovca, koji su 29. jula, oko 9.30 sati, nestali u vodama Dunava dok su ribarili na čamcu kod sela Mihajlovca, ni do danas nisu pronađeni. U izveštaju policije se kaže da je na čamac dvojice ribara naleteo ukrajinski teretni brod "Kapetan Židkov" koji je sa sobom vukao pet praznih barži.

Prema izjavi očevidaca, kako stoji u izveštaju, na mestu gde je poslednji put primećen ribarski čamac, ukrajinski brod je manevrisao levo, desno i nazad, a onda se iznenada zaustavio. Onda je primećeno da se osmočlana posada ubrzano kreće po palubi. Sa komandnog mosta posada je osmatrala vodu, kao da nekoga traže. Potom su čamcem obišli bord, a onda se ukrcali i nastavili put. Ukrajinski brod je nastavio da plovi nizvodno prema brodskoj prevodnici "Đerdap", gde je stigao oko 10,15 sati, kroz koju je prošao 15 minuta kasnije.

Milan Marković i Marko Micić,četrnaestogodišnji sin nestalog Micića, koji su se tog dana nalazili na 700 metara udaljenosti od broda "Kapetan Žitkov" i u to vreme pecali ribu, demantovali su navode policije. Prema njihovoj izjavi ukrajinski brod je plovio nizvodno, krećući se cik-cak, kao da je imao neki kvar, potom je stao i ugasio motore.

Na njegovom putu, kako tvrde, nije bilo nikakvih ribarskih čamaca, tako da je gotovo nikakva verovatnoća da je on potpio čamac dvojice ribara. Do ukrajinskog broda je doplovio jedan čamac sa naše obale, zastao iza njega, a onda nestao. Ukrajinski tegljač je na tom mestu ostao 10-15 minuta i posle nekoliko neuspelih pokušaja da upali motor, ispravio se i nastavio da plovi ka prevodnici.

Nakon nestanka dvojice ribara angažovani su ribarski brodovi, koji sonarima pretražuju Dunav. Za proteklih pet dana pokušaji da pronađu bilo kakav trag da je čamac potonuo, bili su bezuspešni. Potragu su za kratko prekinuli veliki talasi i slaba vidljivost ali ribari ne odustaju od traganja za nestalim kolegama.

S. M.


vesti po rubrikama

^hronika

17:44h

Da li je poznati košarkaš Nikola Bulatović žrtva opsednute devojke

17:52h

Negotin: Nastavlja se potraga za dvojicom nestalih ribara

18:01h

Milojka Zeković saslušana: Sudija poriče uzimanje mita

18:11h

U slučaju ubistva Duška Jovanovića: Mandiću nudili nagodbu?

18:20h

Pretučeni mladić iz Temerina tužio petoricu Mađara

18:28h

Beograd: Krali diplomatska kola

18:35h

Napadači na Šoka izmiču poteri

   


     


FastCounter by LinkExchange