[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 3. 8. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pismo Beograđanke koja tvrdi da je Nikola Bulatović nepravedno osuđen za silovanje maloletnice

Da li je poznati košarkaš

žrtva opsednute devojke

Autorka pisma tvrdi da dobro poznaje S. N. koja je Bulatovića optužila za silovanje, da je patološki lažov i da je oduvek želela da se uda za sportistu

BEGORAD - Presuda od pet godina zatvora kojom je Nikola Bulatović 17. jula prošle godine okrivljen za silovanje još je na preispitivanju pred Vrhovnim sudom Srbije, a konačna odluka očekuje se u septembru, potvrdio je za "Glas" branilac košarkaškog asa Dragan Subašić.

Advokat je u žalbi osporio presudu, međutim Vrhovni sud Srbije može presudu da ukine, potvrdi ili preinači, tačnije, smanji ili poveća kaznu.
"Glas" je došao do pisma, koje bi možda moglo da izazove obrt i izmeni sudbinu bivšeg jugoslovenskog reprezentativca, koji odnedavno nosi dres rumunskog kluba "Asosoft".

Autor pisma je devojka koja tvrdi da poznaje žrtvu i da je Bulatović osuđen ni kriv ni dužan. Ona navodi da bi bila spremna da svedoči tek kada bi njena drugarica, koja je Bulatovića optužila da ju je silovao, pristala da se pojavi na sudu. Devojka je napisala pismo motivisana tekstom našeg novinara neposredno posle izrečene presude i zamolila nas da ga prosledimo Bulatoviću.

Advokati mole devojku da se javi

Advokat Dragan Subašić zahvalio se što smo mu prosledili original pisma ali navodi da im ono nije pomoglo.
- Nažalost, nismo mogli da utvrdimo ko je napisao pismo. Bili bismo zahvalni devojci kada bi se javila našoj kancelariji i izrazila spremnost da svedoči - kaže Subašić.

Ispoštovali smo njenu molbu i original pisma predali njegovom advokatu. Istovremeno, čitaocima priznajemo da je devojka izrazila želju "da ne bi volela" da sadržaj bude objavljen. Posle konsultacija sa pravnicima i potvrde da sadržaj ne otkriva njen identitet odlučili smo da prenesemo integralnu verziju pisma.

"Čitala sam članak o našem poznatom košarkašu i razočarala se totalno. Ova naša država polako propada, sudije ispadaju naivne. Strašno. Čovek dobi pet godina robije za nešto što nije kriv", navodi se na početku.
U nastavku, autorka pisma navodi da poznaje žrtvu navodnog silovanja S. N. još iz osnovne škole.

Jurila košarkaše?

"Odavno je bila "zagrejana" za košarkaše i njen san je bio da se uda za neku poznatu ličnost koja će biti košarkaš. Sada prosto ne mogu da poverujem da je njen "san" tako daleko otišao. I još u osnovnoj školi je bila toliki lažov i to su svi znali. Ispričaću vam priču jedne devojke koja se dosta družila - njene najbolje drugarice. S. N. je otišla da intervjuiše Bulatovića iz jednog razloga - da ga zavede. Priča se nastavlja tako što je sama napala Bulatovića. On je (kao što ne bi ni neki drugi muškarac) nije odbio.

Pismo nije dokaz

Saša Nikolić, zamenik okružnog javnog tužioca, kaže za "Glas" da anonimno pismo ne može biti uzeto kao dokaz na sudu, ali da može biti inicijativa za pokretanje krivičnog postupka. Nikolić dodaje da je praksa drugačija.
- Tužilaštvo svakodnevno zatrpavaju takvim pismima, bilo anonimnim, bilo nepotpisanim. U principu to je mrtvo slovo na papiru i svodi se na priče "rekla-kazala". Naročito nepotpisano pismo. Ono je miljama daleko od dokaza. Čak i kada bi se identifikovala osoba koja je napisala pismo, to ne bi imalo veći značaj - objašnjava Nikolić.

A. S.

Njen sledeći potez bio je optužiti ga za silovanje, što je i uradila. Time se "pohvalila" drugarici. Takođe je rekla da će majku nagovoriti da pozove Nikolu i da traži da je oženi, ako želi da odustane od optužbi. Sudije su poverovale u njen plač i celu dramu koju je napravila. Poverovali su devojci koja je bila (možda je još uvek) igračica u jednom klubu (naziv poznat redakciji) i rvačica u donjem rublju po blatu, u njeno nevinaštvo. A nisu poverovali čoveku koji je javna ličnost. Devojka koja ide na psihoterapiju teško da bi se pojavila pre godinu - dve u novinama kao rvačica sa lažnim imenom.

Slučaj života

Pogotovo ako je preživela silovanje i još pati zbog toga i pod stresom je ovolike godine. Ona je patološki lažov, i verujte da niko ne želi zbog takve osobe da odleži ni pet dana a kamoli pet godina", navodi se na kraju pisma.

Posle skandala i medijskih natpisa aprila 1998. godine, kada je maloletna beogradska gimnazijalka S. N. prijavila Bulatovića za silovanje, podgorički dvometraš je decembra iste godine osuđen na tri godine zatvora. Vrhovni sud je presudu ukinuo, a u ponovljenom procesu Bulatović je dobio pet godina zatvora.

Tokom istrage, košarkaš je poricao silovanje tvrdeći da je to izmišljotina devojke i njene majke. Tokom prošlogodišnjeg suđenja on je novinarima u Palati pravde otvorio dušu i rekao da mu je afera izmenila život, a majka zbog nepravednih optužbi doživela nervni slom.

S. Dž. S.


vesti po rubrikama

^hronika

17:44h

Da li je poznati košarkaš Nikola Bulatović žrtva opsednute devojke

17:52h

Negotin: Nastavlja se potraga za dvojicom nestalih ribara

18:01h

Milojka Zeković saslušana: Sudija poriče uzimanje mita

18:11h

U slučaju ubistva Duška Jovanovića: Mandiću nudili nagodbu?

18:20h

Pretučeni mladić iz Temerina tužio petoricu Mađara

18:28h

Beograd: Krali diplomatska kola

18:35h

Napadači na Šoka izmiču poteri

   


     


FastCounter by LinkExchange