[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 2. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Srpski lideri s Kosova i Metohije teško se snalaze u porukama koje dobijaju iz Beograda u vezi izbora

Koštunica drumom, a Drašković šumom

KOSOVSKA MITROVICA (FoNet) - Jedan od lidera koalicije Povratak Oliver Ivanović reagujući na Draškovićevu izjavu upozorio je kako "postaje očigledno da vladina koalicija nema puno jedinstvo".

- Apelujem na premijera i vladinu koaliciju da u javnosti ne izlaze sa različitim stavovima, jer bi to moglo da ima tragične posledice po kosovske Srbe - rekao je Ivanović.

Šef poslaničkog kluba koalicije Povratak Dragiša Krstović naveo je da ne vidi da se Drašković zalaže za učešće Srba na kosovskim izborima iz ličnih interesa.

- Drašković je duboko svestan situacije na Kosovu i iskreno procenjuje - rekao je Krstović i dodao da bi vlada Srbije trebalo da konsultuje sve relevante političke subjekte u Beogradu, jer ne može sama da predstavlja zvanični Beograd.

Lider SPO na Kosovu i poslanik Povratka Ranđel Nojkić ocenio je da je Drašković u pravu, jer je "jedinstvo srpske zajednice preko potrebno", a Rada Trajković, takođe poslanik Povratka kaže da mnoge Draškovićeve izjave u poslednje vreme ne razume.

- Ja posle svega ne znam ko ide drumom a ko šumom. Pretpostavljam da Koštunica ide drumom, a Drašković šumom - rekla je Trajković.

- Na izbore pozivaju Međunarodna krizna grupa, lideri kosovskih Albanaca i UNMIK kako bi prikrili katastrofalne rezultate mirovne misije. Dok (Bogoljub) Karić želi da učestvuje na izborima kako bi utvrdio poslovne veze sa albanskim biznismenima zarad svojih interesa, Drašković je pomalo nejasan, a još manje njegova izjava, koja ide u pravcu koji je suprotan stavu vlade Srbije i kosovskih Srba - rekao je Milan Ivanović, predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova.


vesti po rubrikama

^politika

17:20h

Predrag Marković raspisao lokalne izbore u Srbiji za 19. septembar

17:25h

Vlast čini sve da se otkrije gde je Mladić, tvrdi Rasim Ljajić

17:40h

Reagovanja političara na izjavu Draškovića o potrebi da se izađe na kosovske izbore

17:45h

Diplomate u Briselu smatraju da je moguć dogovor

17:55h

Srpski lideri s Kosmeta teško se snalaze u porukama koje dobijaju iz Beograda

 


     


FastCounter by LinkExchange