[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 2. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Reagovanja političara na izjavu šefa diplomatije Draškovića o potrebi da se izađe na kosovske izbore

Još ima vremena da se Srbi predomisle

Ilić (NS): Čelna trojka treba da se dogovori. Paunović (G17): Drašković je izneo legitiman stav. Samardžić: Čudno je da govori suprotno od premijera. Kojadinović (SPO): Još se razgovara sa svetom

BEOGRAD - Iza preporuke kosovskim Srbima da ne izađu na parlamentarne izbore na Kosovu stoji cela Vlada Srbije. Vlada je o tome imala jedinstven stav, nije bilo nikakvog usaglašavanja ili nadglasavanja - rekao je juče za Glas ministar iz redova SPO u Vladi Srbije, Dragan Kojadinović.

Povodom polemike koju je izazvao stav ministra inostranih poslova i predsednika SPO Vuka Draškovića da bi kosovski Srbi, ipak, trebalo da izađu na izbore za kosovski parlament, Kojadinović kaže da je Drašković izneo lični stav.

- Kosovsko pitanje je osetljivo i Drašković nije jedini funkcioner, ni jedini čovek u ovoj državi koji razmišlja o tome da li je bolje učestvovati na tim izborima ili ne učestvovati. Sa Unmikom i međunarodnom zajednicom još se, na različitim nivoima, vode razgovori o izborima za kosovski parlament. Još nije kasno da se Srbi organizuju i da na te izbore izađu, ako se situacija realno promeni - kaže Kojadinović.

Ministar za kapitalne investicije i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić založio se juče, dakle naknadno, da najuži državni vrh zauzme jedinstven stav oko izlaska Srba na kosovske izbore, 23. oktobra.

- Predsednik Srbije, premijer Srbije i ministar inostranih poslova državne zajednice treba da se sastanu danas, najkasnije sutra i o tome zauzmu jedinstven stav. Nezgodno je da oni budu u koliziji - rekao je Ilić jagodinskoj televiziji "Palma plus", a prenela Beta.

Kojadinović kaže da ne zna da li je u planu trojni sastanak Tadić-Koštunica-Drašković. A povodom oprečnih stavova o ključnim državnim problemima koje su u poslednje vreme imali premijer Srbije i šef diplomatije SCG, iako su koalicioni partneri, Kojadinović kaže da svako ima pravo na mišljenje i da različito mišljenje ne znači krah koalicije.

Ilić je podsetio da je u republičkom parlamentu do sada postojala saglasnost po pitanju Kosova i Metohije i da tako mora biti i ubuduće.

Visoki funkcioner G 17 plus i šef poslaničkog kluba te stranke u republičkom parlamentu Goran Paunović kaže da kad je reč o Kosovu nema dobrih odluka, i da su preporukom Srbima da ne izlaze na te izbore premijer i Vlada doneli "manje lošu odluku". Paunović ocenjuje da nema mnogo mesta za promenu vladine preporuke i eventualni izlazak na izbore jer rok za prijavljivanje ističe 4. avgusta.

- Mi smo komplikovana država. Gospodin Vuk Drašković ima veću slobodu da iskaže svoje stavove. On je funkcioner Državne zajednice SCG, a ne član republičke vlade - kaže Paunović. Drašković sada možda nastupa kao politički lider koji želi malo drugačije da profiliše SPO, ali ako bi se to nastavilo, moglo bi da izazove probleme u postizbornoj koaliciji - ocenjuje Milan Paunović.

Savetnik premijera Srbije Slobodan Samardžić je, komentarišući izjavu šefa diplomatije SCG za Tanjug, ocenio kako je veoma čudno da visoki državni funkcioneri javno iznosi druge stvari, ponavljajući da je srpski premijer preporučio da na takve izbore ne treba ići dok se situacija ne izmeni.

D. Đevori


vesti po rubrikama

^politika

17:20h

Predrag Marković raspisao lokalne izbore u Srbiji za 19. septembar

17:25h

Vlast čini sve da se otkrije gde je Mladić, tvrdi Rasim Ljajić

17:40h

Reagovanja političara na izjavu Draškovića o potrebi da se izađe na kosovske izbore

17:45h

Diplomate u Briselu smatraju da je moguć dogovor

17:55h

Srpski lideri s Kosmeta teško se snalaze u porukama koje dobijaju iz Beograda

 


     


FastCounter by LinkExchange