[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 2. 8. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Obrad Matović iz Čačka tvrdi da se njegov sin nije utopio

Moj Dragan ubijen, pa bačen u jezero

Dragan Matović (35), učitelj iz Čačka otišao je 11. jula 2002. godine sa kolegom Aleksandrom Trifunovićem na kampovanje na Kameničko jezero. Dva dana kasnije je nestao, a njegovo telo je izvađeno iz jezera posle 48 sati potrage. Obducent je utvrdio da je umro nasilnom smrću, izazvanom stezanjem vrata, ali je uprkos tome istraga obustavljena, tvrdi njegov otac

ČAČAK - Obrad Matović iz Čačka već dve godine pokušava da odgonetne ko je ubio njegovog sina Dragana (35) jula 2002. godine u Valjevskoj Kamenici.
- Ubeđen sam da je moj sin ubijen, i da to nije nesrećan slučaj, kako su želeli da prikažu oni koji su sve zataškali - tvrdi Obrad Matović.

Dragan Matović je bio učitelj u jednoj osnovnoj školi u Čačku. Prema rečima njegovog oca, na poziv kolege Aleksandra Trifunovića 11. jula 2002. godine je krenuo na Kameničko jezero na kampovanje . Posle dva dana je nestao, a njegov leš je izvađen iz jezera 15. jula.

Uviđaj na mestu tragedije obavio je istražni sudija Okružnog suda u Valjevu. Na osnovu njegove naredbe, telo je poslato na obdukciju. Specijalista za sudsku medicinu MUP-a Srbije dr Predrag Mihajlović je utvrdio da je smrt nasilna i da je nastala stezanjem vrata. Radnici SUP-a Valjevo podneli su krivičnu prijavu protiv nepoznatih izvršilaca, zbog osnovane sumnje da su ubili učitelja Matovića.

Kapi krvi u šumi

Vladan Radivojević inspektor SUP-a Valjevo, obavestio je istražnog sudiju 15. jula 2002. godine, da je detaljnije pretražujući mesto nesreće, sa kriminalističkim tehničarima, pronašao izvesne tragove u obližnjem šumarku, koji na prvi pogled izgledaju kao kapi krvi. Međutim ubrzo posle toga prebačen je u sektor za organizovani kriminal, tvrdi Draganov otac Obrad Matović.

- Istraga je ubrzo posle prijave obustavljena, ali ne znam zbog čega. Smatram da je Trifunović izvršilac ili da je na neki drugi način umešan u ubistvo. Obratio sam se i MUP-u Republike Srbije odakle sam, marta ove godine, dobio odgovor da je održan sastanak sa radnicima SUP Valjevo i da su Trifunović i ostali na koje sumnjam upućeni na poligrafski test. U odgovoru je navedeno da su svi prošli poligraf, kao i da su u razgovoru negirali bilo kakvu vezu sa krivičnim delom. Od istražnog sudije Okružnog suda u Valjevu tražena je naredba da se uradi DNK analiza Trifunovićevih uzoraka, ali je sud to odbio, uz obrazloženje da takvo veštačenje nije relevantno - kaže Obrad Matović.

Prema njegovim rečima, Trifunović ga nije odmah obavestio o Draganovom nestanku, već je to učinio dva dana kasnije, tek pošto je prethodno pozvao policiju.
- Već tada sam počeo da sumnjam. Kasnije, kako je istraga tekla, ređale su se, jedna za drugom, nove nejasnoće i apsurdi. Trifunović je u prvoj izjavi u policiji rekao da je Dragan pecao na zidu brane i da je na tom mestu pronašao njegov štap i patike. Međutim, kada je Draganovo telo izvađeno iz vode, ispostavilo se da je na nogama imao patike, što je zabeleženo i u obdukcionom nalazu - navodi Obrad Matović.

Matović je prošle godine podneo krivičnu prijavu, ali je iz Okružnog javnog tužilaštva u Valjevu dobio odgovor da "nema dokaza za osnovanu sumnju da je okrivljeni izvršio ovo krivično delo" i obavestili ga da može da pokrene privatnu istragu.

Dragan Matović je iza sebe ostavio suprugu Gordanu učiteljicu i dve ćerke koje sada imaju 12 i 10 godina.

Olivera Dašić


vesti po rubrikama

^hronika

17:21h

Obrad Matović iz Čačka tvrdi da se njegov sin nije utopio

17:30h

Tri verzije smrti bugarskog "bosa" Milča Boneva

17:39h

Mladić iz Ugrinovaca izboden nožem

17:47h

Autobus u Lim sleteo zbog kvara

17:55h

Nova krivična prijava za bivšeg direktora "Hisara"

18:03h

Obijač savetuje čitaoce "Glasa" kako da sačuvaju imovinu od provalnika za vreme letovanja

18:11h

Kristijan optužen za "reketiranje"

17:20h

Kruševac: Okac kritično

 


     


FastCounter by LinkExchange