[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 31. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Energetika se priprema za nastupajuću grejnu sezonu

Počeo remont kotlova

KRAGUJEVAC - U Energetici je u toku remont kotlova i toplovodne mreže, koji će se završiti do prve polovine septembra. Za ovu namenu je izdvojeno 46 miliona dinara. Remont postrojenja i sanacija toplovodne mreže započeta je 15. aprila i trenutno je u toku remont kotla broj četiri, čija je vrednost deset miliona dinara. U toku je i remont ostalih pratećih postrojenja i opreme u svim ostalim kotlarnicama u gradu.

Prema rečima Jelene Bošković, portparola Energetike, zamenjeni su i magistralni toplovodi u Atinskoj, Beogardskoj, Belodrimskoj ulici, kao i u ulici Dušana Uroševića, Josifa Šnersona i Spasenija Cana Babovića. Urađeni su i novi priključci za Ulicu Branka Radičevića i Vojvođansku ulicu. Posle završenog remonta, uslediće punjenje instalacija i samim tim energetika će biti spremna da u slučaju prevremenih niskih temperatura počne s grejanjem posle prvog oktobra.

Godišnji remont obavlja se samo gde je to neophodno, jer Energetika ne uspeva da naplati potraživanja od nekoliko zastavinih preduzeća.
- Najbolje platiše za sada su nam potrošači koji žive u stanovima i čija naplativost iznosi oko 80 odsto, najveći deo duga otpada na fabrike grupe "Zastava", čiji dug iznosi oko 800 miliona dinara - rekla je Boškovićeva. Za predstojeću grejnu sezonu potrebno je 92 hiljade tone uglja, a do sada je lagerovano oko 15 hiljada. U toku su i razgovori o isporuci mazuta, a prve količine iz "Jugopetrola" trebalo bi da stignu prvog avgusta.

D. S.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:30h

"Zastava-oružje" optužuje državu da se deklarativno bori za fabriku

15:38h

Kragujevac: Energetika se priprema za nastupajuću grejnu sezonu

15:45h

Lekovac: Prošlo vreme kriznih štabova

16:00h

Čačak: Do Guče boljim putevima

 
 


     


FastCounter by LinkExchange