[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 31. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Zastava-oružje" optužuje državu da se deklarativno bori za fabriku

Puške za vojsku samo "kap u moru"

Rukovodstvo sindikata ne "priznaje" da postoji tehnološki višak

KRAGUJEVAC - Ugovori koje je kragujevačka fabrika "Zastava-oružje" potpisala sa Ministarstvom odbrane o isporuci oružja i opreme za potrebe Vojske Srbije i Crne Gore predstavljaju, prema oceni sindikata ove fabrike, samo "kap u moru" u odnosu na stvarne potrebe.

- Mesečni fond za plate zaposlenih je nešto više od 70 miliona dinara, a potpisani ugovori su "teški" svega 46 miliona - kaže za "Glas" Jugoslav Ristić, predsednik Sindikata "Zastava-oružja". Od ugovorene vrednosti, četrdeset odsto kapitala ide odmah u ulaganje za nabavku repromaterijala, a naručeni posao predstavlja samo desetodnevno funkcionisanje fabrike jer mesečni troškovi "Zastava- oružja" su oko 120 miliona dinara. Ove nedelje kragujevačka fabrika potpisala je ugovor vredan 39 miliona dinara o isporuci puške M21 za potrebe Vojske SCG, dok je drugim ugovorom od sedam miliona ugovoreno opremanje oklopno-mehanizovanih jedinica.

U Sindikatu kažu da se deklarativno država opredelila za opstanak fabrike. S druge strane, postoji i ono "ali" - odnosno ocena države da se broj radnika sa oko 3.500, mora drastično smanjiti. U toku je program restrukturiranja koji rade konsalting kuće u Beogradu, tako da se još ne zna tačno koliko radnika će ostati u fabrici. Rukovodstvo sindikata u "Zastava-oružju" ne "priznaje" da postoji tehnološki višak i smatra da se problemi fabrike ne mogu rešavati otpuštanjem radnika.

B. KULJANIN


vesti po rubrikama

^Srbija

15:30h

"Zastava-oružje" optužuje državu da se deklarativno bori za fabriku

15:38h

Kragujevac: Energetika se priprema za nastupajuću grejnu sezonu

15:45h

Lekovac: Prošlo vreme kriznih štabova

16:00h

Čačak: Do Guče boljim putevima

 
 


     


FastCounter by LinkExchange