[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 31. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Direktor Doma "Duško Radović" ponovo će pokrenuti postupak za izbacivanje s posla Krstimira Lapčevića

Osuđen za zlostavljanje,
ali ipak vraćen na posao

Proglašen krivim zbog bludničenja s maloletnicom i osuđen na zatvorsku kaznu od šest meseci, uslovno na dve godine

Novoimenovana direktorka Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja Slavica Đokić najavila je da će pokrenuti postupak za ponovno udaljavanje s posla vaspitača Krstomira Lapčevića, osuđenog na uslovnu zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja štićenice Doma. Uprava Doma će izjaviti vanredni pravni lek na odluku Opštinskog suda kojom je Lapčević vraćen na posao, jer je ona postala pravosnažna.

Naime, prethodni direktor ove ustanove Slavoljub Nedić, iz samo njemu znanih razloga, nije se žalio na odluku o vraćanju Lapčevića na posao, zbog čega je nastupila pravosnažnost. Ovaj potez Nedića bio je glavni razlog što je Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku odlučilo da ga smeni i na njegovo mesto imenuje Slavicu Đokić, dosadašnjeg pedagoga Centra za socijalni rad "Sveti Sava".

Nije jedini

Slučaju "Lapčević" prethodila je seksualna afera čiji je glavni akter bio šezdesetogodišnji domar koji je imao intimnu vezu sa štićenicom Doma. Opštinsko javno tužilaštvo oslobodilo je domara odgovornosti jer ga devojčica u svojim zvaničnim izjavama ničim nije teretila. U međuvremenu, vraćena je svojim roditeljima u Valjevo.

Protiv Lapčevića je pokrenut krivični postupak zbog sumnje da je bludničio sa jednom štićenicom doma. Uprava Doma odlučila je da osumnjičenog vaspitača suspenduje do okončanja krivičnog postupka. Međutim, on je poveo radni spor protiv poslodavca, a Opštinski sud je doneo odluku u njegovu korist, ne sačekavši odluku u krivičnom postupku, pa je Lapčević vraćen na posao. Pre dvadesetak dana Lapčević je proglašen krivim zbog bludničenja s maloletnicom i osuđen na zatvorsku kaznu od šest meseci uslovno na dve godine.

Vraćanje Lapčevića na posao izazvalo je buru nezadovoljstva ostalih vaspitača koje je kulminiralo podnošenjem krivične prijave protiv direktora Nedovića i obaveštavanjem resornog ministarstva. Tim povodom ove nedelje u Domu je boravio pomoćnik ministra Vladimir Ilić, a odmah posle toga doneta je odluka o promeni rukovodstva ustanove. Inače, direktor Nedić smenjen je u odsustvu jer je trenutno na godišnjem odmoru.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

15:05h

Direktor Doma "Duško Radović" ponovo će pokrenuti postupak za izbacivanje s posla Krstimira Lapčevića

15:15h

Upozorenje regionalnog centra Poreske uprave

15:30h

Gas greje od jeseni

      


FastCounter by LinkExchange