[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 31. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vlada Srbije nije čekala pomoć investitora iz inostranstva

Ima se para za Ostružnički most

Radove obišao ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, a Dragan Vukadinović, direktor "Mostogradnje", koja je izvođač radova, obećao je da će njegovi radnici završiti železnički most do 1. decembra
Drumskim mostom spojiće se zaobilaznica od Dobanovaca do Ostružnice, koja će dalje da ide do Ibarske magistrale, a u završnoj fazi rasterećenja gradskih saobraćajnica planirano je da se spoji sa autoputem

Svaki dan u centar Beograda vozovima, preko jedinog železničkog mosta na Savi, stiže veliki broj raznoraznih opasnih materija. Sedam nedavnih incidenata koji su mogli da izazovu ekološke katastrofe (zagađenja vode koju Gradski vodovod koristi za snabdevanje građanja i zagađenje vazduha) bilo je dovoljno da se ne čeka na inostrane donacije i počne obnova železničkog mosta kod Ostružnice.

- Danas se pobijaju šipovi za jaram pomoću kojih će biti izvađena konstrukcija iz Save. Tek kad stručnjaci ocene u kakvom je ona stanju, koliko su je nakupljeni mulj i voda oštetili, znaćemo šta i koliko treba dalje da se radi. Inostrani donatori tek bi sledeće godine počeli da prave projekte, a ko zna kada bi ga završili. Nemamo mi vremena za to, trebalo bi što pre da preusmerimo železnički teretni saobraćaj. Iz Republičkog budžeta izdvojeno je početnih milion evra, a kada bude izvađena cela konstrukcija iz vode znaćemo koliko još novca treba - rekao je Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije, tokom jučerašnjeg obilaska ovog gradilišta. Projekat je uradio CIP, izvođač radova je "Mostogradnja", a Dragan Vukadinović, direktor, obećao je da će njegovi radnici završiti posao do prvog decembra.

- Gruba je procena da će za rekonstrukciju ovog mosta biti potrebno preko četiri miliona evra. Videćemo šta ćemo. Naravno da ćemo da se potrudimo da bar deo novca dobijemo putem donacija, ali ako ne uspemo, svi radovi će da se finansiraju iz republičkog budžeta - rekao je Miodrag Jocić, zamenik ministra za kapitalne investicije.

Radovi na drumskom mostu, koji se nalazi pedesetak metara nizvodno od železničkog su u zarvšnij fazi. Tim mostom spojiće se zaobilaznica od Dobanovaca do Ostružnice, koja bi trebalo dalje da ide do Ibarske magistrale, a u završnoj fazi rasterećenja gradskih saobraćajnica planirano je da se zaobilazni put spoji sa autoputem.

- Ostalo je još da se uradi izolacija, farbanje i sve će biti gotovo do dvadesetog avgusta. Vidite one stubove, projektovani su za još jednu traku i tada će to biti polu autoput, ali to će sačekati malo bolja vremena - kaže ministar Ilić i ponosno dodaje da će svečano puštanje ovog mosta u promet biti 2. septembra.

B. Bošnjak


vesti po rubrikama

^Beograd

21:15h

Ima se para za Ostružnički most

21:25h

U Ulici starca Vujadina na Zvezdari juče izbegnuta tragedija

21:40h

U stanovima solidarnosti podstanari izdaju stanove

21:52h

Uskoro novina u Domu zdravlja "Voždovac"

22:05h

Ilindenski sabor na Savi

 


     


FastCounter by LinkExchange