[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 29. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radnici "Tvrđava-Varadin", posle dogovora sa Gradom, prekinuli štrajk

Odloženo iseljenje

Dogovoreno je da se na tenderu posebno boduje broj preuzetih radnika

NOVI SAD- Radnici Hotelsko- turističkog društvenog preduzeća "Tvrđava- Varadin" prekinuli su štrajk glađu, jer su, kako se navodi u saopštenju za javnost Štrajkačkog odbora, na sastanku u Izvršnom odboru Grada, održanom u utorak, "uspeli da postignu dogovor o osnovnom minimumu za prekid štrajka".

Posle dugog perioda potpunog odsustva komunikacije, dijalog između predstavnika radnika i gradske uprave urodio plodom. Štrajkački odbor ističe da je ispunio osnovne zahteve radnika zahvaljujući posebnom angažovanju članova gradske vlade, Draga Divljaka i Aleksandra Paroškog.

Na pomenutom sastanku dogovoreno je da se u najkraćem roku raspiše tender za rekonstrukciju hotela na Petrovaradinskoj tvrđavi, i to kao jedinstvene celine restorana i hotela "Varadin", uz propisivanje uslova koji se tiču standarda usluga uz garancije i poštovanje rokova dok se objekat ne privede nameni. Uslovi tendera podrazumevaju i rekonstrukciju, adaptaciju objekta i podizanje na nivo koji će obezbediti traženi standard hotelskih usluga, a na tenderu mogu učestvovati svi zainteresovani uključujući i HTDP "Tvrđava- Varadin".

Pored navedenog, postignut je dogovor da se do okončanja postupka tendera za davanje na korišćenje objekata na Petrovaradinskoj tvrđavi odloži izvršenje rešenja Opštinskog suda o ispražnjenju i predaji nepokretnosti. Ukoliko bi rekonstrukcija restorana prethodila završetku tendera, "Varadin" će, u momentu započinjanja njegove rekonstrukcije, obavezno ustupiti objekat restorana.

Jedan od zaključaka sastanka je i da se u postupku tendera posebno boduje broj preuzetih radnika, te da će se položaj ostalih radnika regulisati alternativnim i socijalnim programima uz podršku i saradnju organa Grada Novog Sada.

N. Ć.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:20h

Radnici "Tvrđava-Varadin", posle dogovora sa Gradom, prekinuli štrajk

15:31h

Nastavljena prekinuta sednica SO Subotica

15:41h

Subotica: Cena hleba nepromenjena

15:55h

Zbog rekonstrukcije postrojenja na Toplani "Jug"

 


     


FastCounter by LinkExchange