[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 29. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stanovnici Negotina i okoline čekaju novu lokaciju za odlaganje đubreta

Soba s pogledom na smetlište

Deponija se nalazi na samo pedesetak metara od prvih stambenih objekata

NEGOTIN - Posle nekoliko meseci pauze, pitanje negotinske gradske deponije ponovo je došlo na dnevni red, što je potpuno normalno imajući u vidu da se deponija nalazi na samo pedesetak metara od stambenih objekata, a da je zakonska obaveza da to bude bar deset puta toliko. Krajem prošle godine privatno građevinsko preduzeće "Krajina´" prosledilo je ultimatum vlastima da u najkraćem roku nađu novu lokaciju za gradsku deponiju ili da im za korišćenje postojeće plaćaju 1.000 dinara po kamionu dovezenog smeća.

Aleksandar Ilić, tadašnji direktor JKP Badnjevo, predložio je izmeštanje deponije.
- Iz studije o izboru nove lokacije, koju je uradio beogradski "Geozavod", vidi se da poseduje nepropusni glineni sloj od preko dva metra - rekao je tada Ilić, dodajući da se pri izboru nove lokacije vodilo računa o tome da zemljište zadovoljava osnovne uslove, ali i da pripada JKP "Badnjevo". Prema tadašnjem proračunu, izgradnja nove deponije koštala bi oko pet miliona dinara.

Na novonastalu situaciju, tada je reagovao i predsednik opštinske vlade Dragoslav Marić koji je rekao da već postoji opštinska odluka, po kojoj bi sredstva iz Fonda zarada, u iznosu od pet odsto, bila upućena JKP ŞBadnjevo´ za izgradnju deponije.
- Planiramo da do kraja godine za novu deponiju, iz poreza na Fond zarada, izdvojimo oko milion i sto hiljada, a nadamo se i donacijama - rekao je Marić pre šest meseci.

Sredstva o kojima je tada govorio najavljena su ovih dana iz donacije EU. Predviđeno da SO Negotin dobije 750.000 evra za finansiranje 10 strateških projekata razvoja od 2004. do 2006. Jedan od njih je produžetak eksploatacije postojeće gradske deponije. Za taj projekat planirano je ulaganje od 21 milion dinara, čime bi se obezbedilo korišćenje postojeće deponije još deset godina.

Tekst i foto: Ž. D.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:15h

Stanovnici Negotina i okoline čekaju novu lokaciju za odlaganje đubreta

15:23h

Užice: Pokolj u toru Ljuba Blagojevića

15:40h

Zaječar: Zloupotreba Strateškog plana

 
 


     


FastCounter by LinkExchange