[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 29. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Avgustovske premijere u Holivudu: Filmovi od kojih se ne očekuje spektakularni komercijalni uspeh

Priča o prvom susretu s đavolom

Drugi deo kultnog filma "Isterivač đavola: početak" konačno je snimljen na radost onih koji su još pre 31 godinu gledali prvi film na tu temu

HOLIVUD (Tanjug) - U avgustu u američke bioskope stižu uglavnom filmovi od kojih se ne očekuje neki spektakularni komercijalni uspeh, ali zato imaju veće umetničke pretenzije. Među filmovima čije su premijere zakazane, poznavaoci američke filmske industrije izdvajaju samo nekoliko. "Želite li da plešete?" film Pitera Čelsona koji je uspeo da angažuje Ričarda Gira i Dženifer Lopez za muzičku komediju inspirisanu istoimenim japanskim filmom iz 1996. godine.

To je priča o sredovečnom muškarcu koji otkriva draži profesionalnog plesa, a uz put se zaljubljuje u instruktorku koja priprema celu ekipu za takmičenje. Režiser je uveren da će "hemija" koja zrači iz para super zvezda "zapaliti" gledalište. U avgustu stiže u bioskope novi film Toma Kruza "Kolateralna šteta", u režiji Majkla Mana, koji je postigao zapažen uspeh filmskom biografijom Mohameda Alija. Man je uveren da je Kruz mnogo efektniji kada igra negativce, kao što je lik profesionalnog ubice koji u jednu akciju uvlači mirnog taksistu koga igra Džejmi Foks.

Uspeh prvog filma "Princezini dnevnici" podstakao je producente da nastave priču, a za osnovu im je poslužila istoimena knjiga, koja, takođe, ima nastavak.

Ovoga puta princeza je postala punoletna i spremna je da sedne na presto.
"Isterivač đavola: početak" konačno je snimljen i 20. avgusta imaće američku premijeru na radost onih koji su pre 31 godine gledali prvi film na tu temu. Još sredinom 90-tih rodila se ideja da se snimi priča o prvom susretu isterivača oca Merina s demonom, čak je i režiser prvog filma Džon Frankenhajmer bio spreman da sarađuje. Posle smrti Frankenhajmera projekat je preuzeo Pol Šreder, ali ono što je uradio nije se svidelo producentu i pozvao je Renija Harlina da film snimi iz početka. Posle bioskopske premijere producenti najavljuju da će na DVD ponuditi Šrederovu i Harlinovu verziju pa neka gledaoci odluče koja je bolja.

Malo izbirljivijoj publici namenjen je poludokumentarni film "Otvoreno more" Krisa Kentisa snimljen prema istinitom događaju o paru ronilaca koji su se igrom slučaja našli na pučini. Film je doživeo izvanredan uspeh na festivalu Sandens. Srednjovečnoj publici namenjen je film "Mi više ne živimo ovde" Džona Kurana u kome igra sjajna ekipa na čelu sa Naomi Vots, Markom Rufalom, Lorom Dern i Piterom Krauseom. Film je rađen na osnovu istoimene priče Andrea Dibisa. To je priča o krizi srednjih godina kroz koju prolaze dva bračna para tako što razmenjuju partnere.


vesti po rubrikama

^kultura

15:38h

Objavljen prvi broj "Anala Borislava Pekića" u izdanju Pekićevog Fonda

15:45h

Najavljen program Trećeg festivala "Nisomnija"

15:55h

U niškom muzeju: Izložba Miroslava Anđelkovića

16:10h

Najbolje od Lajbaha

16:18h

Avgustovske premijere u Holivudu

16:30h

Lorens Olivije, 15 godina posle smrti, u novom filmu

16:41h

"Farenhajt 9/11" u SKC-u

16:50h

U najnovijoj epizodi popularne serije "Simpsonovi"

17:01h

Premijera u Domu kulture Studentski grad

 


     


FastCounter by LinkExchange