[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ljupko Petrović veruje u snagu mladog i perspektivnog tima Crvene zvezde

Neka strahuju "mladi dečaci"

Odradili su sinoć fudbaleri Crvene zvezde poslednji trening, večerali i zatim se povukli u svečanu tišinu klupskog motela na Autokomandi, gde su u torbe spakovali opremu, snove i ambicije i jutros odleteli za Cirih.

Sutrašnji megdan sa švajcarskim Jang bojsom u okviru drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona (20.15 TV RTS), predstavlja veliki ispit za mladu i talentovanu generaciju našeg najtrofejnijeg kluba kojoj svi proriču blistavu budućnost.

Međutim, predstave i rezultati koje su Dišljenković i družina ostvarili tokom pripremnog perioda, govore da učenici Ljupka Petrovića nemaju previše strpljenja, jer fudbalsku slavu žele "sad i odmah". Zato u gotovo svakom razgovoru o predstojećoj švajcarskoj misiji, najavljuju ishod koji će garantovati sasvim spokojan revanš na "Marakani", na kojoj kolena zaklecaju i mnogo zvučnijim imenima od jednog Stefana Šapuize...

Ozbiljan klub iz ozbiljne lige

- Ono što je na početku priprema delovalo tako daleko, sada je tu, ispred nas. Od prvog treninga imali smo samo jedan cilj: da se što bolje spremimo i na pravi način suprotstavimo, ispostaviće se, švajcarskom predstavniku. Kada podvučem crtu na urađeno, mogu da kažem da sam veoma zadovoljan, uz napomenu da bismo bili još jači da sam od prvog okupljanja na raspolaganju imao sve igrače i da smo imali još 10 dana za rad - obratio se Ljupko Petrović, šef struke Crvene zvezde, brojnim predstavnicima "sedme sile".

U konkurenciji i Dragan Bogavac

Ljupko Petrović je u Švajcarsku poveo 20 igrača:
Golmani: Dišljenković i Ranđelović. Bekovi: M. Dudić, Đorđević, Biševac, Luković, Šarac, Miladinović, Popov. Vezni: Perović, Krivokapić, Milovanović, Basta, Janković, Tintor, Stančić. Napadači: Žigić, Pantelić, Bogavac, Stojanović.

Čika Šapuiza

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu Zoran Avramović, direktor marketinga crveno-belih, predstavio je golmana Vladimira Dišljenkovića kao novog kapitena našeg osvajača duple krune.
- Laganih protivnika više nema. Čelnici Jang bojsa u poslednje vreme dosta su uložili u klub i zato dosta i očekuju od ovog iskusnog tima. Tokom pripremnog perioda dosta smo pokazali i ukoliko svako od nas odigra onako kako najbolje zna, naš domaćin neće imati šansi.
Analiza poslednjih mečeva švajcarskog predstavnika pokazala je da su prekidi glavno oružje Šapuize i drugova.
- Uveren sam da nećemo primiti gol ukoliko budemo dobro odradili posao prilikom prekida. Šapuizu sam gledao još kao klinac, od njega možete što-šta da očekujete i stoga ga moramo sve vreme budno čuvati - naglasio je Vladimir Dišljenković.

O snazi i mogućnostima ekipe Jang bojsa, trener koji je 1991. godine na "Marakanu" doneo pehar evropskog šampiona, priča biranim rečima.

- Dobili smo najjačeg od svih mogućih protivnika i zato ništa nismo prepustili slučaju. Pratili smo na licu mesta njihov učinak kako na prijateljskim, tako i na prvenstvenim utakmicama. Radi se o vrlo ozbiljnom timu koji je u još ozbiljnijoj ligi osvojio drugo mesto i taj podatak dovoljno govori o svemu. Ulazimo u meč sa velikom dozom optimizma, ali to nikako ne znači da ćemo na bilo koji način potceniti našeg suparnika. Za tako nešto ne postoji ni milimetar prostora.

Momci bez kompleksa

Iz svake reči iskusnog stručnjaka provejava ogromna vera u potencijal crveno-belog tima i njegovih pojedinaca. Ipak, na pitanje da li postoji nešto čega se pribojava, posle kratke stanke, iskreno odgovara:

- Sve su to mladi igrači koji nemaju nikakve komplekse, o čemu najbolje govore naše igre i rezultati zabeleženi na pripremama u Nemačkoj. Kako se bliži početak duela počinjem da strahujem da li će podleći pritisku, odnosno bremenu odgovornosti koje se navalilo na njihova pleća. Strah nikad i nikome nije doneo ništa dobro i ukoliko im pođe za rukom da ga pobede, ako odigraju onako kako objektivno mogu, onda neće biti nikakvih problema.

Većih nedoumica oko startnog tima, Ljupko Petrović nema, za razliku od modela igre koji će primeniti na travi stadiona "Hardtrum".
- Dileme uvek postoje i dobro je kada ih ima, jer to znači da je konkurencija jaka i da imam mogućnost izbora i kada su u pitanju pojedinci i kada je u pitanju taktika. Uigravali smo nekoliko varijanti, čak i onu sa igračem manje i u svim smo funkcionisali sasvim dobro. Videćemo koja je najprikladnija - zaključio je Ljupko Petrović.

M. Plazinić


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Ljupko Petrović veruje u snagu mladog i perspektivnog tima Crvene zvezde

15:25h

Nema kraja peripetijama naše košarkaške reprezentacije u Španiji

15:40h

Razočarani selektor Argentine odredio konačan spisak za OI

15:45h

EP za mlade u Brnu

15:50h

Fudbaleri OFK Beograda žive za sutrašnji spektakl sa Atletikom

16:00h

Fudbalski klub iz Jajinaca šalje kadete na turnir u Debrecin

16:10h

Pobedom na "Tur de Fransu", Lens Armstrong ušao u legendu

16:25h

Dženson Baton ljut posle trke za VN Nemačke

16:30h

Brazil osvojio prvenstvo Južne Amerike

16:45h

Bogdanović sutra dobija klub

 


     


FastCounter by LinkExchange