[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radnik na kanalu Sibnica, kod naselja Kovilovo, našao odbačeno oružje

Bagerom iskopao
džak sa 10 bombi

Voja Bogatinović, zaposlen u Vodoprivrednom preduzeću "Sibnica", juče pre podne iz mulja izvukao "kašikare" domaće proizvodnje, oko 100 zrna municije različitog kalibra i nekoliko okvira za automatsko oružje

BEOGRAD - Voja Bogatinović, radnik Vodoprivrednog preduzeća "Sibnica", juče pre podne je, čisteći bagerom kanal Sibnica kod naselja Kovilovo, izvadio iz mulja plastični džak sa desetak ručnih bombi domaće proizvodnje, oko stotinak zrna municije različitog kalibra i nekoliko okvira za automatsko oružje. Nije se uplašio, ali nije hteo da petlja po džaku, već je pozvao policijsku stanicu u Borči. Dežurni u Odeljenju unutrašnjih poslova odmah su obavestili protivdiverzantsku ekipu.

Bogatinović navodi da ga je iskustvo od oko 30 godina rada istreniralo da vidi sve i da je, zahvaljujući tome, primetio i "eksplozivni mulj".

Iskustvo od 30 godina

- Lepo ja kažem, đavo nit' ore nit' kopa, samo gleda gde će da napravi belaj - komentariše bagerista, dok pripadnik specijalne protivdiverzantske jedinice, malo dalje, na kolenima, "rije" po smrdljivom mulju na dnu kanala Sibnica kako bi povadio sva zrna automatske municije.

Bogatinović kaže da je odmah posumnjao u sadržaj džaka.
- Primetio sam da iz "kašike" viri nešto plavo. Džak je već bio delimično oštećen jer je, verovatno, istruleo. Čim sam video šta je, obavestili smo policiju. Prava je sreća da ove bombe, verovatno još uvek aktivne, ali "zadihtovane",nije izvuklo neko dete, koje peca u ritu. Ali, na ovaj kanal dolaze i pecaroši iz drugih delova grada. Trojicu smo zatekli nekoliko stotina metara dalje, bliže naselju, kako nesvesni opasnosti uživaju pored vode. Da se nešto desilo, pitanje je da li bi iko čuo eksploziju koja bi bila prigušena okolnim njivama pod kukuruzom i rastinjem - upozorava bagerista.

Opasnost za pecaroše

Predstoji da policija utvrdi da li je neki od bivših ratnika sa ovih prostora pokušao da se reši preostalog oružja, uprkos činjenici da je bombe mogao da preda policiji, bez ikakvih posledica. Možda je mislio da je nepristupačno šipražje Sibnice, na ovom delu, bezbedno mesto za čuvanje opasnih zaliha. Srećom, već oko mesec dana bageristi poput Bogatinovića čiste ovaj kanal dug oko 15 kilometara, koji se proteže od Borče do naselja Vrbovski.

J. V.


vesti po rubrikama

^hronika

17:32h

Šampionka Mirjana Ilić presudila sebi hicem iz pištolja

17:40h

Istraga ubistva novinara Duška Jovanovića

17:48h

Radnik našao odbačeno oružje

17:59h

Obračun mladića u centru Kragujevca

18:10h

Istraga ubistva Momira Gavrilovića

18:20h

Ljubovija: Švercovali strance

 


     


FastCounter by LinkExchange