[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Šampionka Mirjana Ilić (30) presudila sebi hicem iz pištolja

Ubila se posle odmora u Tunisu

Tek sad vidim da je sve pripremila. Našu ćerku je poslala kod majke, a meni je dala mobilni govoreći da njoj više neće trebati. Posle toga se požalila da je boli glava i otišla u potkrovlje da prilegne. Pucanj nisam čuo, a kasnije sam je zatekao na podu, kaže suprug Nebojša

PIROT - Stotine Piroćanaca ispratilo je juče na starom Pazarskom groblju višestruku šampionku u bodi- bildingu Mirjanu Ilić (30), najuspešniju pirotsku sportistkinju. Mirjana Ilić, višestruka državna prvakinja u bodi- bildingu, šampionka Balkana, Evrope i sveta, okončala je svoj život u subotu, 24. jula, ispalivši metak u glavu u porodičnoj kući u Prvomajskoj ulici u Pirotu.

Lekar hitne pomoći mogao je samo da konstatuje smrt. Istražni sudija Jovan Spasić je posle uviđaja izjavio da je Mirjanino telo pronađeno u lokvi krvi.

Jedan metak u slepoočnicu

- Utvrdili smo da je Mirjana pucala iz pištolja CZ 7,65 mm, koji je vlasništvo njenog supruga. Ispalila je samo jedan metak u slepočnicu. Specijalista sudske medicine Predrag Mihajlović, koji je obavio obdukciju i veštak balističar Dragan Krstić utvrdili su da je reč o samoubistvu, ali će konačan sud doneti narednih dana na osnovu dodatnih analiza i istraživanja - rekao je istražni sudija Spasić.

Prijatelji, kolege i saradnici juče na poslednjem ispraćaju nisu mogli da se pomire sa tragedijom.
- Pobede su bile način tvog života. Prvi i poslednji poraz ne možemo da prihvatimo. Živimo u neverici. U sećanjima. Čuvamo te na pobedničkom postolju. Aplauzi i dalje odjekuju, pehari, sjaj medalja - rekao je Nenad Paunović, novinar Radio Pirota, opraštajući se od Mirjane Ilić u ime pirotskih sportista, sportskih radnika i svih Piroćanaca koji su pratili njene uspehe i koji su je voleli.

Nebojša Ilić Pakan, suprug Mirjane Ilić i njen trener koji je od nje stvorio odličnu karatistkinju, a potom i šampionku juče je jedva govorio skrhan bolom.

- Neverovatno je da nema Mire. Ničim nije pokazivala da će dići ruku na sebe. Na letovanju u Tunisu smo se izvanredno proveli sa našom dvogodišnjom Nikitom. Mirjana je izuzetno izgledala, ništa nije ukazivalo na tragediju. Tog kobnog dana smo avionom doputovali iz Tunisa u Beograd.

Do Pirota smo nastavili kolima i upali u blokadu, tako da smo putovali punih 15 sati. Mirjana je pokazivala nestrpljenje i nervozu, ali smo bez problema doputovali kući. U Pirotu smo potražili lekara, ali joj je on posle pregleda rekao da treba samo da se odmori. Tek sad vidim da je sve pripremila. Našu ćerku je poslala kod majke, a meni je dala mobilni govoreći da njoj više neće trebati. Posle toga se požalila da je boli glava i otišla u potkrovlje da prilegne.

Isplanirala samoubistvo

Pucanj nisam čuo, a kada sam ušao zatekao sam je na podu. Pokušao sam da je podignem, misleći da se onesvestila, ali sam video lokvu krvi ispod glave, a nešto dalje i pištolj. Istrčao sam na ulicu i pozvao komšije da pomognu - priča suprug, hvatajući se za glavu od bola. Samo je dvoje komšija čulo pucanj, ali niko nije ni pomislio da dolazi iz kuće Ilićevih.

Mirjana Ilić je posle brojnih uspeha, 2000. godine, odlučila da se povuče iz sporta. Ćerku Nikitu je rodila 2002. godine. Volela je svoju porodicu. Onako kako je bila uspešna u sportu, postala je uspešna i u biznisu. Ovih dana trebalo je da otputuje u Istanbul na razgovor sa poslovnim partnerima. Umesto toga otputovala je u nezaborav.

A. M. Đ.


vesti po rubrikama

^hronika

17:32h

Šampionka Mirjana Ilić presudila sebi hicem iz pištolja

17:40h

Istraga ubistva novinara Duška Jovanovića

17:48h

Radnik našao odbačeno oružje

17:59h

Obračun mladića u centru Kragujevca

18:10h

Istraga ubistva Momira Gavrilovića

18:20h

Ljubovija: Švercovali strance

 


     


FastCounter by LinkExchange