[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nastavljeno suđenje Momčilu Krajišniku u Hagu

Govorio zaštićeni svedok 565

HAG (Beta) - Suđenje Momčilu Krajišniku pred Haškim tribunalom nastavljeno je juče, posle jednomesečne pauze, iskazom zaštićenog svedoka odbrane pod šifrom 565, koji je govorio o ubistvima i zlostavljanju Muslimana u opštini Sanski Most u leto 1992. Bivši predsednik Skupštine RS Krajišnik optužen je za genocid i zločine protiv čovečnosti nad muslimanskim stanovništvom tokom rata u BiH.

Svedok 565 je ispričao da su ga lokalne srpske snage u Sanskom Mostu u junu 1992. zatvorile, zajedno sa još tridesetak Muslimana, u malu garažu u preduzeću Betonjerka, bez dovoljno vode, i da su svakodnevno teško prebijani. Posle 19 dana, svedok je, kako je rekao, odveden do mesta Kriva cesta, gde mu je naređeno da zajedno sa još dvadesetak pritvorenika iskopa rupu ispred sebe. On je posvedočio da su pritvorenici bili okruženi srpskim snagama sa uperenim oružjem.

Svedok 565 je opisao kako su svi zarobljeni Muslimani na tom mestu zaklani, a on je preživeo samo zahvaljujući spletu okolnosti.
- Posle povratka u Betonjerku, oko 60 pritvorenika je kamionom prebačeno u logor Manjača, ali je njih 19 umrlo tokom celodnevnog puta - kazao je svedok.


vesti po rubrikama

^balkan

16:21h

Kritike Hrvatskoj zbog posla sa "Behtelom" bez javnog konkursa

16:30h

Solana podržao vlasti u Skoplju

16:39h

Nastavljeno suđenje Momčilu Krajišniku u Hagu

16:50h

Patrijarh završio posetu Hrvatskoj

 


     


FastCounter by LinkExchange