[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


EU zadovoljna odlukom o decentralizaciji

Solana podržao vlasti u Skoplju

BRISEL/SKOPLJE - Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izrazio je makedonskom premijeru Branku Crvenkovskom podršku povodom sporazuma vlade u Skoplju o decentralizaciji.

- Sporazum o decentralizaciji, koji je vlada postigla prošle sednice, predstavlja prekretnicu u međuetničkim odnosima i veliki korak u pravcu Evrope - rekao je Solana u Briselu, tokom radne večere sa Crvenkovskim.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Solana je izjavio da Vlada Makedonije uživa punu podršku EU i pozvao sve stranke da se pobrinu da sporazum bude usvojen u parlamentu u Skoplju, pošto se radi o dokumentu od odlučujuće važnosti za približavanje evropskim integracijama.
- Uveren sam da će, kao rezultat toga, Makedonija biti snažnija, bolja i ujedinjenija - rekao je Solana.

U makedonskom ministarstvu unutrašnjih poslova u nedelju je potvrđeno da je zbog osnovanih sumnji za učešće u masovnim ovonedeljnim neredima u Strugi podneto 47 krivičnih prijava. Istovremeno je iz MUP potvrđeno da se nastavljaju aktivnosti za pronalaženje i otkrivanje svih lica koja su doprinela eskalaciji narušavanja javnog reda i mira za vreme protesta podstaknutih zbog zahteva vođa etničkih Albanaca, koji bi, prema novoj predloženoj organizacionoj podeli, pored ostalih i u opštini Struga bili - većinsko stanovništvo.

Udružena opozicija Makedonije za sinoć je najavila održavanje velikog antivladinog mitinga ispred makedonskog parlamenta u centru Skoplja, uz podršku nekoliko nevladinih i građanskih asocijacija, na kojem bi građani trebalo da vladi kažu odlučno "ne" etničkoj podeli zemlje.

Agencije


vesti po rubrikama

^balkan

16:21h

Kritike Hrvatskoj zbog posla sa "Behtelom" bez javnog konkursa

16:30h

Solana podržao vlasti u Skoplju

16:39h

Nastavljeno suđenje Momčilu Krajišniku u Hagu

16:50h

Patrijarh završio posetu Hrvatskoj

 


     


FastCounter by LinkExchange