[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kritike Hrvatskoj zbog posla sa "Behtelom" bez javnog konkursa

Autoput uzdrmao
Sanaderovu vladu

Račan tvrdi da je premijer korumpiran i nesposoban da se odupre pritisku SAD

ZAGREB (Beta) - Ugovor o gradnji dela autoputa od Splita do Dubrovnika, koji je ovih dana trebalo da bude potpisan sa američkom građevinskom firmom Behtel, podigao je na noge celu Hrvatsku.

Ugovor o gradnji deonice budućeg autoputa ne samo da je uzdrmao vladu premijera Ive Sanadera, već je naneo štetu ugledu zemlje i njenom putu u EU, a sve zbog činjenice da je ugovor trebalo da bude potpisan bez prethodno sprovedenog javnog konkursa, odnosno da je formiran direktnom pogodbom.

Pogrešno tumačenje

Bivša vlada je još 1998. godine, u vreme Franje Tuđmana, potpisala sa Behtelom sporazum o izgradnji autoputeva kroz Hrvatsku. Sporazumom se američkoj firmi bez javnog konkursa dodeljuje posao gradnje nekoliko deonica autoputa Zagreb - Split. Behtel je dobio i koncesiju za izgradnju prve deonice budućeg autoputa Zagreb - Sisak, ali je posle procene da taj pravac zbog slabijeg saobraćaja neće biti isplativ, američka korporacija odustala od gradnje.

I tu nastaje spor. Naime, tadašnji ministar građevinarstva, Radimir Čačić u javnost je izneo tvrdnju kako je "teškom mukom i dugim pregovorima" sa Behtelom uspeo da izbaci obavezu da gradnja puta Zagreb - Sisak mora da se dodeli američkoj firmi.

Kako Evropa kaže

Hrvatski mediji kažu da je posebno zanimljiv način na koji je hrvatski premijer odlučio da se izvuče iz vrlo neugodne situacije. Naime, Sanader je objavio da će potpisivanje ugovora sa Behtelom u potpunosti zavisiti od odluke Evropske komisije. Sanader kaže da "njegova vlada u potpunosti poštuje vladavinu prava i da neće učiniti ni jedan potez koji nije u skladu sa zakonima, kao i standardima približavanja EU".

Aneksom sporazuma, koji je potpisan posle parlamentarnih izbora, dogovoreno je da se umesto puta Zagreb - Sisak Amerikancima "može" dodeliti deonica nekog drugog autoputa. Ključnu odrednicu "može se dodeliti" Sanaderova je vlada protumačila kao "mora se dodeliti," pa je našla osnovu za dodeljivanje posla Behtelu na gradnji autoputa Zagreb - Split, na deonici od Dugopolja do Šestanovca.

Tome su se burno usprotivili bivši premijer Račan i Čačić, optuživši vladu da iz sebičnih interesa gura američku kompaniju, kršeći zakon i dodeljujući posao vredan oko 259 miliona evra bez javnog konkursa. Optužili su vladu za korupciju, za odluke koje su u suprotnosti sa nacionalnim interesima, tvrdeći da premijer nije bio sposoban da se odupre pristiscima iz SAD, a Sanader im je uzvratio optužbama da su sklapali ugovore štetne za Hrvatsku.

Upozorenje Komisije

Mediji ističu da je Behtel firma koja gradi kvalitetno, ali da je jedna od najskupljih na svetu. Deo političkih analitičara već tvrdi kako je potpisivanje ugovora sa Behtelom zapravo pokušaj Sanaderove vlade da se, izlazeći u susret vrlo jakoj američkoj građevinskoj korporaciji, iskupi za dosadašnji "neposluh" prema Americi. Vlada demantuje navode da je nekoliko ministara trebalo da dobije visoke provizije.

Slučaj je dodatno dobio na težini kada se u priču uključila i Evropska komisija, sa jasnim upozorenjem da Hrvatskoj neće biti otvoren pristup finansijskim fondovima EU ako nastavi sa neprihvatljivom praksom kršenja međunarodno prihvaćenih načina poslovanja u zemljama članicama.


vesti po rubrikama

^balkan

16:21h

Kritike Hrvatskoj zbog posla sa "Behtelom" bez javnog konkursa

16:30h

Solana podržao vlasti u Skoplju

16:39h

Nastavljeno suđenje Momčilu Krajišniku u Hagu

16:50h

Patrijarh završio posetu Hrvatskoj

 


     


FastCounter by LinkExchange