[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Najava Zorana Stojanovića iz Ministarstva za kapitalne investicije

Obilaznica oko Sremske Kamenice

Radi se na projektu autoputa od Beške do Novog Sada

NOVI SAD - Ministarstvo za kapitalne investicije priprema nekoliko projekata na području Novog Sada, čija bi realizacija trebalo da počne u najskorije vreme - kaže za "Glas" savetnik u Ministarstvu za kapitalne investicije Zoran Stojanović.

Prema njegovim rečima, pripreme za nastavak izgradnje stanova na Jugovićevu, koji su započeti još 2000, praktično su završene i ostalo je samo da predstavnici vojnog "Fonda za imovinu" potpišu potrebne ugovore, a ovih dana se intenzivno radi i na oživljavanju projekta izgradnje obilaznice oko Sremske Kamenice.

- Projekat izgradnje obilaznice oko Sremske Kamenice svake godine se unosi u planove rada i gradskih institucija i Republičke direkcije za puteve i svake godine se samo prenese u narednu. Vreme je da se to konačno pokrene i ministarstvo je započelo razgovore s nadležnim službama u gradu oko realizacije tog projekta. U čitav posao bi trebalo da se uključi i "Lafarž - Beočinska fabrika cementa", koja upravo taj put koristi za transport cementa - navodi Stojanović.

Poziv ulagačima

Koristimo svaku priliku da pozovemo sve lokalne samouprave i sve druge u Vojvodini koji imaju bilo kakve investicione projekte da nam se jave i da vidimo šta može da se uradi. Međutim, za sada nam se javila samo opština Beočin. Beočinci imaju projekat rekonstrukcije puteva vredan 40 miliona dinara i za to smo vrlo brzo potpisali ugovor. Od njihovog prvog obraćanja do potpisivanja ugovora prošlo je samo nedelju dana, što pokazuje da vrlo brzo radimo, ako je sve spremno. Pozivam i ostale da slede primer Beočinaca - kaže Stojanović.

Naš sagovornik ističe da se u Ministarstvu intenzivno radi i na projektu autoputa od Beške do Novog Sada, za koji su Novosađani takođe životno zainteresovani. U sklopu tog posla traži se i način da se u gradnju uključe i firme iz Vojvodine. - Hoćemo da "Bačka put" i "Vojvodina put" budu uključeni u taj posao i za to nailazimo na puno razumevanje u Ministarstvu.

Problem je u tome što ove dve firme nikako ne mogu da zadovolje stroge uslove propisane tenderom. Tamo se traži da firme koje konkurišu za posao imaju obrt od najmanje 90 miliona evra i mogućnost da same finansiraju radove najmanje četiri meseca, što naša preduzeća nikako ne mogu da ispune.

S druge strane, te dve firme su radile deonicu autoputa od Feketića do Horgoša, za šta im ni do danas nije plaćeno i što ih je svojevremeno direktno odvelo u dubiozu. Zato sada intenzivno razgovaramo sa svim učesnicima tendera i, otvoreno govoreći, vršimo pritisak na njih da ove firme nekako uključe u gradnju, kako bi im pomogli da se pokrenu - kaže Stojanović.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:40h

Obilaznica oko Sremske Kamenice

15:51h

NIS-GAS uputio donacije na adrese 24 zdravstvena centra u Vojvodini

 


     


FastCounter by LinkExchange