[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Selektor drim-tima upozorava igrače na ozbiljnost olimpijskog turnira

Braun shvata s kim ima posla

Američki reprezentativci tek sutra počinju pripreme za Olimpijske igre

Na greškama se najbolje uči, to je opšte poznata stvar. Ujedno i retko prihvaćena. A, poslednji put kada su američki košarkaši pogrešili, i pripreme za neko ozbiljno takmičenje shvatili krajnje neozbiljno, obrukali su se pred celim svetom i to na svojoj teritoriji - u Indijanapolisu, pre dve godine, kada su na Svetskom prvenstvu završili na poražavajućem šestom mestu.

Posle toga, stvari u "drim timu" malo su se popravile. Na kvalifikacionom turniru za predstojeće Olimpijske igre u Atini, koji se održao prošle godine u Portoriku, američka reprezentacija zauzela je prvo mesto, pregazivši sve nacionalne selekcije koje su im se tom prilikom našle na putu (Portoriko, Argentina, Brazil...)

Međutim, te selekcije koja je izborila učešće na OI u Atini, usled bezbrojnih otkaza poslušnosti selektoru Leriju Braunu, više nema ni u naznakama. Izgleda da je zaboravljena i važna lekcija iz Indijanapolisa.

Ovaj i ovakav "drim tim", koji je bez obzira na činjenicu da je najmlađi i najneiskusniji od kada su 1992. godine u Barseloni debitovali američki profesionalci, i dalje glavni favorit za osvajanje zlatne medalje u Atini, počeće sa pripremama tek u nedelju, svega dvadesetak dana pred početak Olimpijskih igara. Da li će se istorija ponoviti?

- Biće prilično napeto - kaže selektor Braun. - Ne osećam se nimalo prijatno kada vidim ograničeni broj treninga koje ćemo imati, a znam da su reprezentacije kao što su Litvanija ili Argentina imale daleko više vremena za pripreme u punom sastavu.

Ipak, trener koji je u prošlosezonskom izdanju NBA lige na čelu Detroit Pistonsa imao prilike da shvati pravo značenje fraze "nikad ne reci nikad" neočekivano osvojivši šampionski prsten, tvrdi da nije sve tako crno;

- Dobra stvar je što ćemo odigrati dobar broj utakmica pre Olimpijskih igara. "USA Basketbol" je napravio odličan posao što nam je omogućio da igramo pripremne utakmice sa kvalitetnim timovima. A, to jesu izuzetno kvalitetni timovi i bilo bi dobro da moji igrači shvate to od samog početka - zaključio je Braun.

Amerikanci će u Evropi igrati tri pripremne utakmice: u Kelnu protiv Nemačke, u Beogradu protiv SCG (šestog avgusta), i u Istanbulu protiv Turske.

A. J.


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Jadranske pare tržište kvare

15:27h

Piksi o sastavu olimpijskog tima

15:35h

Fudbaleri OFK Beograd protiv finskog Intertoto predstavnika igraju meč sezone

15:45h

U Partizanu likuju, ali se ne zadovoljavaju osvajanjem Alpen kupa

16:00h

Selektor drim-tima upozorava igrače na ozbiljnost olimpijskog turnira

16:08h

Dejan Bodiroga postao otac

16:15h

Mlada reprezentacija SCG pobedom startovala na EP

23:35h

Tur d'Frans, 18. etapa: Merkado se upisao

23:40h

Kadetsko EP za rukometaše: Ubedljiva pobeda plavih nada

 


     


FastCounter by LinkExchange