[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Satirični list "Naša krmača" ima kandidata za predsednika Požarevca

Veljković: I Tadić je
počeo kao kolporter

BEOGRAD - Satirični časopis "Naša krmača" kandidovala je Momčila Veljkovića za predsednika opštine Požarevac. Ovaj novinar i bivši prvoborac Otpora ujedno će biti i nosilac "Liste za Našu krmaču" na izborima za odbornike SO Požarevac.

Da li ovakav, pomalo neozbiljan naziv liste može da odbije glasače od Vas?
- Ne, upravo je ljudima dosta političara koji vode nalickane kampanje, a unište sve čega se dohvate kada dođu na vlast. Protiv njih ću da vodim "prljavo-poštenu" kampanju. Prljavu zato što ću u javnost lansirati sve negativnosti koje znam o svojim protivkandidatima, a poštenu zato što ništa od toga neće biti laž.

Koje su Vaše prednosti u odnosu na protivkandidate?
- Narod zna ko sam i šta sam. Glavni slogan "Liste za Našu krmaču" je "Mi bar priznajemo da smo svinje". Svima je poznato da su ostali još gori, ali ko će još priznati ovako nešto. Uostalom, uzdam se i u koincidenciju sudbine. Boris Tadić je bio kolporter pa je postao predsednik Srbije, Rokfeler je, takođe, prodavao novine, pa je postao najbogatiji čovek na svetu, i ja sam, takođe, po ulicama prodavao "Našu krmaču", zbog toga bio proganjan od batinaša Slobodana Miloševića, pa ne vidim zbog čega, za početak, ne bih bio bar gradonačelnik Požarevca.

Marko će kad-tad biti iza brave

Momčilo Veljković je zbog, navodnog, pokušaja ubistva prijatelja Marka Miloševića, braće Milana i Saše Lazića bio u zatvoru od 2. maja do 30. juna 2000. godine.
- Optužnica protiv mene je, zbog neosnovanosti, povučena, ali neće biti po onoj narodnoj - Pojeo vuk magarca. Isteraću pravdu do kraja, a Marko Milošević će kad-tad završiti na robiji zato što je pokušao da me ubije motornom testerom.

Ranije ste kao pripadnik Otpora dobijali batine zbog političkog delovanja, imate li sada neprijatnosti?
- Svakako. Zbog toga što sam u javnost izneo podatke o zloupotrebi položaja i kriminalnim aktivnostima načelnika SUP Požarevac Milana Jankovića, on je nedavno lansirao priču o mom nasilničkom ponašanju. Optužuje me da sam pretukao čoveka koji je u požarevačkom kraju nadaleko poznat kao agresivan duševni bolesnik i osoba koje se svako normalan kloni. Radi se o zameni teza, jer sam ja bio napadnut i morao sam da se branim.

Hoće li "Naša krmača" imati kandidate i u drugim opštinama?
- Uredništvo novina će prihvatiti sve one koji su spremni da stanu iza naših slogana. Verovatno je da će naša lista imati kandidata i za gradonačelnika Beograda.

U. Kandić


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Savet ministara SCG saglasan sa učešćem Vojske SCG u mirovnim misijama

17:20h

Izvor "Glasa" u državnom vrhu tvrdi da je sprska policija za petama glavnim haškim optuženicima

17:30h

Prema zvaničnoj evidenciji Tribunala: Na slobodi još 21 optuženik

17:45h

Podsetnik: Koje će sve poslove predsednik Srbije Tadić morati da uradi za vreme svog mandata

17:55h

Satirični list "Naša krmača" ima kandidata za predsednika Požarevca

 


     


FastCounter by LinkExchange